Livesport hráč kola české ligy: Dvougólový Jawo sestřelil Liberec, Lingr probral Slavii

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama
Livesport hráč kola české ligy: Dvougólový Jawo sestřelil Liberec, Lingr probral Slavii
Lamin Jawo začal zářit v dresu Mladé Boleslavi.
Lamin Jawo začal zářit v dresu Mladé Boleslavi.Profimedia
Lamin Jawo (27) navázal na trefu ze Slovácka a v domácím duelu 23. kola FORTUNA:LIGY s libereckým Slovanem udeřil hned dvakrát. Díky jeho povedenému výkonu Mladá Boleslav svého soka rozstřílela poměrem 4:0 a Jawo zaslouženě získal titul Livesport hráč kola. Vynikajícím výkonem se blýskl také Jan Vodháněl (25), jenž měl díky dvěma brankám velký podíl na výhře Sigmy, nebo Ondřej Lingr (24), který se postaral o vítěznou trefu Slavie proti Plzni.

Lamin Jawo (FK Mladá Boleslav)

Urostlý útočník Lamin Jawo odehrál na podzim šestnáct zápasů v dresu Zlína a připsal si tři branky. Stejnou bilanci má ve čtyřech duelech po přestupu do Mladé Boleslavi.

Poté, co se minulý týden trefil do sítě Slovácka, zaznamenal dvě branky i v nedělním utkání proti Liberci (4:0) a stal se hlavní hvězdou střetnutí. První trefu obstaral Jawo už ve 4. minutě. Po rohovém kopu Matějovského a hlavičce Kubisty přehodil gólmana Vliegena a poslal Boleslav do vedení. O patnáct minut později se mohl radovat z druhého zásahu, Matějovský jej tentokrát našel přímo z rohového kopu.

"Nebyl jsem dobrý při standardních situacích. Je to zásluha trenérského týmu, že se nám nyní standardky tak daří. Doufám, že nám to tak půjde i nadále. Pokud vstřelím deset dvanáct branek v sezoně, bude to pro mě perfektní," hodnotil spokojený Jawo. 

Přehled zápasu Mladá Boleslav – Liberec 4:0

Další hvězdy víkendu

Jan Kuchta (AC Sparta Praha)

V posledních šesti soutěžních zápasech vstřelil Kuchta sedm branek a mezi nejlepšími hráči kola je podruhé v řadě.

Rodák z Liberce otevřel účet jednoho ze šlágrů 23. kola FORTUNA:LIGY proti Baníku Ostrava v 17. minutě, kdy potrestal chybu Kaloče ve spolupráci s přihrávajícím Sadílkem. Krátce po pauze našel Kuchta v pokutovém území Čvančaru a bylo definitivně hotovo.

Statistiky Jana Kuchty
Statistiky Jana KuchtyLivesport

"Jsme mnohem lepší v ofenzivě. Propojení mezi hráči je lepší, naši útočníci dávají spoustu gólů. Kuchta odvedl v presinku výbornou práci, stejně jako další hráči v ofenzivě. Jsem naprosto spokojen," líčil na pozápasové tiskové konferenci trenér Sparty Brian Priske.

Přehled zápasu Baník – Sparta 0:3

Ondřej Lingr (SK Slavia Praha)

Bývalý ofenzivní záložník Karviné začal šlágr kola s Plzní pouze na lavičce, když ale po prvním poločase vedli hosté 1:0 po trefě Chorého, šel Ondřej Lingr do hry. Hru Slavie okamžitě oživil a nakonec se stal hlavní hvězdou střetnutí.

"Rozhodli jsme se Ondru nenasadit od začátku, nedávno měl těžkou virózu a proto jsme si řekli, že půjde z lavičky. V první fázi byl zklamaný a když jsem jej viděl, jak hecuje tým na rozcvičce, bylo mi ho líto," říkal po utkání už spokojený kouč Jindřich Trpišovský.

V 76. minutě si v pokutovém území našel přihrávku Juráska a tvrdou ranou nedal Staňkovi šanci. Následně měl Lingr ještě jednu dobrou příležitost, ta ale zůstala nevyužita. Přesto mohl být slávistický záložník spokojen.

"Druhý poločas byl skvělý. Jsem moc rád, že jsem dal gól, získali jsme tři důležité body ve hře o titul. Na tyto těžké zápasy se asi dokážu více namotivovat, jsou to zápasy pro mě. Gól byl pro mě každopádně jednoduchý, Matěj to skvěle potáhl," chválil svého střídajícího kolegu Juráska Lingr.

Přehled zápasu Slavia – Plzeň 2:1

Jan Vodháněl (SK Sigma Olomouc)

Po šesti remízách v řadě se Sigma konečně dočkala výhry. Hlavní roli při vítězství 3:0 nad Českými Budějovicemi sehrál někdejší středopolař Bohemians 1905 Jan Vodháněl.

Ačkoliv jeden z hlavních momentů příliš pozitivní nebyl. V 55. minutě uštědřil Vodhánělovi pohlavek Čmelík. Výsledkem byla červená karta, ale také nepříliš povedený herecký výkon domácího záložníka.

Posléze už přišly momenty fotbalové. V 59. minutě dostal míč na levou stranu od Ventúry a parádní střelou pod břevno poslal Sigmu do vedení. O čtyři minuty později využili domácí chybu Budějovic při rozehrávce, Růsek poslal přesnou kolmici a Vodháněl neměl problém poslat míč za záda brankáře Šípoše. 

"Myslím, že má jednu z nejlepších kopacích technik z celého týmu. Má rozhodně potenciál dávat více takových branek," ocenil kouč Václav Jílek především první trefu Vodháněla.

Vodháněl, který na podzim skórovat nedokázal, si připsal na jaře už čtvrtý zásah a je pouze jeden gól od vyrovnání své nejlepší sezony, kterou prožil před třemi lety v Ďolíčku.

Přehled zápasu Olomouc – České Budějovice 3:0