Livesport hráč kola české ligy: Matoušek sestřelil svůj Liberec, Chramosta je dvouciferný

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Livesport hráč kola české ligy: Matoušek sestřelil svůj Liberec, Chramosta je dvouciferný

Jan Matoušek branky do sítě Liberce neslavil.
Jan Matoušek branky do sítě Liberce neslavil.Profimedia
Ještě na podzim působil Jan Matoušek (24) v dresu Slovanu Liberec, zatímco v neděli ho dvěma góly pomohl porazit a výrazně přispěl k posunu Bohemians na páté místo ligové tabulky. Zářili i další dva Janové, dvěma trefami se opět ukázal Kuchta (26) a na deset ligových branek se podruhé ve své kariéře dostal Chramosta (32). Připomněl se také veterán Pavel Černý (38), jehož akrobatická trefa bude aspirovat minimálně na gól měsíce.

Jan Matoušek (Bohemians)

Čtyřiadvacetiletý ofenzivní záložník nezažíval v posledních měsících zrovna plodné období. V jedenácti zápasech za Slovan Liberec nevstřelil jedinou branku, nyní právě proti tomuto soupeři však zazářil.

Matoušek dvěma góly sestřelil svůj bývalý celek a posunul Bohemians na páté místo ligové tabulky. První trefa bývalého hráče Slavie se zrodila v nastavení první půle, kdy odchovanec Příbrami po přihrávce Adama Jánoše obešel hned dva protihráče a následně překonal i gólmana Oliviera Vliegena. Zvyšoval tak už na 0:2, branku ale neslavil.

"Předem jsem věděl, že případný gól slavit nechci. Kdybych je dal proti někomu jinému, oslavím je mnohem víc. Na hřišti bylo i vidět, že k Liberci mám nějaký vztah. Pomohli mi v nejtěžších chvílích, mám tu spoustu kamarádů," vysvětlil po utkání Matoušek.

Liberec následně dokázal zásluhou Prebsla snížit, poslední slovo ale měl znovu Matoušek. Patnáct minut před koncem po rohovém kopu Liberce pláchl všem obráncům Slovanu, udělal kličku Vliegenovi a definitivně pojistil Bohemce tři body.

"Chtěl jsem i tady v Bohemce ukázat, že góly dávat umím. Věřím, že ještě nějaké přidám a ty už následně oslavím," dodal mimo jiné bývalý reprezentant do 21 let.

Další hvězdy víkendu

Jan Kuchta (Sparta Praha)

Proti Zlínu vyšel Kuchta střelecky naprázdno, příležitostí měl přitom poměrně dost. V pohárovém utkání v Liberci začínal na lavičce, nakonec ale dvěma zásahy pomohl Spartě k postupu do semifinále MOL Cupu.

Dvougólový večer zažil reprezentační útočník i ve FORTUNA:LIZE. Tentokrát to odnesly Teplice a s nimi i kouč Jiří Jarošík. Kuchta si branky rozložil do obou poločasů. První trefa ve 22. minutě byla poměrně snadná, Lukáš Sadílek mu míč nachystal do prázdné branky a šestadvacetiletý útočník šancí nepohrdl.

Dvacet minut před koncem už měl pozici složitější. Po přihrávce střídajícího Awera Mabila si ale parádně obhodil Štěpána Chaloupka a perfektní ranou pod břevno upravoval na 4:0. Se svým výkonem tak mohl být spokojen, vždyť na jaře zaznamenal s předstihem stejně branek jako na podzim.

"Pomohla nám červená karta soupeře. Zápas jsme kontrolovali a těch gólů mohlo být i více. U první trefy mě skvěle našel Lukáš Sadílek, tam jsem jen byl v prostoru, ve kterém mám být. A druhý gól? Takových moc nedávám, zrovna to ale krásně vyšlo," hodnotil povedený zápas Kuchta.

A spokojen byl i kouč Sparty Brian Priske. "Kuchta pracoval velmi tvrdě s kondičním trenérem, shodil pár kilo a zároveň komunikoval s asistentem Larsem Friisem o útočné činnosti. Od Vánoc opravdu tvrdě maká a v zápasech příkladně bojuje," měl radost ze svého svěřence dánský trenér.

Pavel Černý (Pardubice)

Gól kola vstřelil bezpochyby osmatřicetiletý Černý. Už ve 3. minutě mu míč do vápna poslal Kostka a pardubický veterán parádními nůžkami zavěsil za bezmocného Jana Laštůvku.

"Nevím, jestli je to nejhezčí gól, co jsem dal. Kopnul jsem do toho tak nějak intuitivně a viděl jsem to pak vlastně až na videu," popisoval rychlou trefu Černý.

V sezoně se zkušený kapitán Východočechů prosadil teprve potřetí, po brance do sítě Hradce Králové se ale jedná o druhý exkluzivní zásah. Na výhru však jeho akrobatický pokus nakonec nestačil, neboť Baník ještě v první půli vyrovnal na konečných 1:1.

"Začali jsme výborně, ale vedení nám tentokrát uškodilo. Baník byl kreativnější a my jsme se s tím nevypořádali dobře. Druhá půle už moc fotbalová nebyla," dodal hráč utkání.

Jan Chramosta (Jablonec)

Nejproduktivnějším fotbalistou 22. kola FORTUNA:LIGY se stal útočník Jablonec Chramosta. Dvaatřicetiletý útočník navázal na trefu proti Teplicím a dvěma góly udolal defenzivu Hradce Králové.

Poprvé skóroval někdejší útočník Mladé Boleslavi krásnou trefou z přímého kopu po hodině hry, druhou branku pak obstaral po přihrávce Jakuba Považance devět minut před koncem. Jeho přihrávku následně zužitkoval Matěj Polidar a zápas tak Chramosta zakončil s bilancí 2+1.

"Útočník je tam od toho, aby dával góly, jestli máte v zápase 2+1, tak není co dodat. Jsme spokojení a bereme tři body, které jsou pro nás hodně cenné. Každý hráč má v týmu svou roli a od útočníka branky čekáte. Minule dal Sejk dva góly, dneska to byl Chramosta. Jsem rád, že jsme produktivní a dáváme branky. A že nám to dneska přineslo tři body," těšilo po utkání trenéra Severočechů Davida Horejše.

Chramosta je sedmým hráčem v letošní sezóně, kterému se povedlo dosáhnout dvouciferného počtu branek. Útočník tak vyrovnal svou bilanci ze sezóny 2011/12 a pokud se ještě alespoň jednou zapíše do střeleckých statistik, vylepší si svůj osobní ligový rekord.