Livesport hráč víkendu české ligy: Van Buren zničil hattrickem Teplice

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama
Livesport hráč víkendu české ligy: Van Buren zničil hattrickem Teplice
Livesport hráč víkendu české ligy: Van Buren zničil hattrickem Teplice
Livesport hráč víkendu české ligy: Van Buren zničil hattrickem TepliceProfimedia
FORTUNA:LIGA nabídla 2. kolo a v něm mimo jiné i první vítězství obou pražských S. Nejprve v rudém sparťanském dresu zazářil Kryštof Daněk (19), aby na něj o pár hodin později navázal v barvách Slavie David Jurásek (22). Skvělé výkony obou fotbalistů však nevystoupily ze sobotního stínu Nizozemce Micka van Burena (29), který nasázel do sítě Teplic hattrick a byl tak vyhlášen hráčem víkendu Livesport.cz.

Mick van Buren (FC Slovan Liberec)

Jméno Mick van Buren je v českém fotbalovém prostředí velmi dobře známé. Hráč pražské Slavie, který v poslední sezoně hostoval v Českých Budějovicích, má pověst výborného fotbalisty, často je mu však vytýkána nekvalitní koncovka. Na tu dal ovšem zkušený Nizozemec v sobotu zapomenout, když v dresu Slovanu Liberec nasázel hattrick do sítě Teplic.

Rodákovi z Ridderkeru se to podařilo při premiéře v základní sestavě týmu Luboše Kozla.  "Naposledy jsem dal hattrick před devíti lety. Ale když máte kolem sebe kvalitní hráče, je snadné se zapracovat do týmu. Můj první gól nebyl ještě rozhodující, ale byl důležitý, protože za stavu 2:1 se mohl druhý poločas vyvíjet jinak," řekl Van Buren.

Rychlonohý ofenzivní univerzál jen podtrhl vydařený vstup Severočechů do nové sezony. Po vítězství na Spartě se Liberec díky kanonádě 5:1 s Teplicemi posunul do čela FORTUNA:LIGY. "Máme hodně kreativních hráčů, kteří připravují šance, a dobře organizovanou obranu. Ve hře je hodně dynamiky a máme velkou sílu ve standardních situacích. Takže je hodně cest, jak vstřelit gól, a také naše sebevědomí je teď vysoko," mínil Van Buren, který na sociálních sítích způsobil rozruch, když pronesl, že výkon oslaví českým způsobem, pár pivy u večeře.

Další hvězdy víkendu

Kryštof Daněk (AC Sparta Praha)

Pokud někdo v neděli na českobudějovickém Střeleckém ostrově při vítězství Sparty 2:0 skutečně zazářil, byl to Kryštof Daněk. Mládežnický reprezentant Česka se zaskvěl především při druhé brance hostů, když se parádně uvolnil přes dva obránce soupeře a v šestnáctce předložil míč do gólové pozice spoluhráči Tomáši Čvančarovi. Svůj výborný výkon mohla letní posila letenského klubu korunovat vstřelenou brankou, její pokus zpoza vápna však pohotovým zákrokem zneškodnil brankář Dynama Dávid Šípoš.

David Jurásek (SK Slavia Praha)

V neděli se bodově i herně zadařilo také druhému z pražských S. Slavia si na domácím hřišti vcelku hladce poradila se Zlínem, který v emocemi nabitém utkání nakonec rozstřílela 4:1. Dvěma trefami se na tom podílel levý obránce David Jurásek, jenž si tak zpříjemnil oslavu 22. narozenin. "Doufal jsem, že vůbec nastoupím. Že dám dva góly, jsem si vůbec nepředstavoval," pronesl rodák z Uherského Hradiště.

Michal Ševčík (FC Zbrojovka Brno)

Výborný víkend zažil také Michal Ševčík (19), který v dresu brněnské Zbrojovky zaznamenal shodně po jednom gólu i asistenci, čímž přispěl k vítězství nováčka na olomoucké půdě 2:0. Talentovaný středopolař, jehož vábí do svých řad největší tuzemské kluby, navázal na trefu z úvodního kola a společně s další trojicí fotbalistů prozatím vévodí ligové produktivitě. Brno navíc i díky němu při návratu do FORTUNA:LIGY zatím neprohrálo.