Man. United – Liverpool. Hosté jdou do bitvy rudých bez Núňeze i myšlenek na minulost

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Man. United – Liverpool. Hosté jdou do bitvy rudých bez Núňeze i myšlenek na minulost

Man. United – Liverpool. Hosté jdou do bitvy rudých bez Núňeze i myšlenek na minulost
Man. United – Liverpool. Hosté jdou do bitvy rudých bez Núňeze i myšlenek na minulostProfimedia
Devatenáct ligových titulů získal za dobu své existence klub sídlící na Anfield Road. Teď se Liverpool na závěr 3. kola Premier League potká s jediným sokem na anglické fotbalové mapě, který ligovou trofej třímal víckrát v historii – s trápícím se Manchesterem United. Ani hostující tým nevykročí do ostře sledované bitvy v ideální formě.

Přesto je Liverpool jasným favoritem duelu, jenž má v Anglii na klubové úrovni největší prestiž. Žádný jiný zápas se významem nevyrovná soupeření kolosů, které dohromady získaly 39 mistrovských trofejí a v téhle statistice shlížejí v Premier League dolů na všechny ostatní. Hosté mají určitě pevnější základy pro možný pondělní triumf než jejich rozháraný soupeř. 

V předešlé sezoně nastřílela družina Jürgena Kloppa "Rudým ďáblům" ve dvou zápasech devět gólů. Na Old Trafford, kam se nyní budou zraky fotbalových fanoušků z celého světa obracet, zostudila soupeře výsledkem 5:0.

Protřelý německý trenér ale nadšení z předchozích vzájemných střetnutí významně krotí. "Poslední dvě výhry nám nijak nepomůžou. Ty výsledky mě vůbec nezajímají. Naopak United budou díky tomu více motivovaní," uvažuje.

Klopp: Ať Darwin nevěší hlavu

O zoufalém startu Manchesteru United do sezony se toho napsalo už dost, ani soupeř určitě nemůže být s rozjezdem nového ročníku spokojen. Po vítězství nad Manchesterem City v Community Shield totiž přišly v úvodních dvou kolech Premier League dvě remízy.

Na hřišti Fulhamu to Liverpoolu značně drhlo, nadšený nováček dvakrát vedl a favorita alespoň k bodu dovedl Darwin Núňez. Nákladná předsezonní posila z Benfiky Lisabon jeden gól dala a na další přihrála. Za týden doma proti Crystal Palace se však uruguayský útočník ocitl ve zcela opačné pozici.

Preview pondělního utkání Manchester United - Liverpool

Celozápasové provokování ze strany brilantně hrajícího stopera Joachima Andersena vyústilo v 57. minutě v Núňezovu nedisciplinovanou reakci, za kterou přišel trest v podobě červené karty. Liverpool se i v deseti vzepjal ke skvělému výkonu a vyrovnal na 1:1, bod byl ale z tohoto zápasu pro vicemistra málo.

O tom, jaké kázání schytal hříšník za svou klukovinu od realizačního týmu vedeného Kloppem, se lze jen domnívat, před médii ale zachoval úspěšný kouč tradičně nadhled. "Darwin ví, že udělal chybu, omluvil se, a to je naprosto v pořádku. Řekli jsme mu, že není potřeba chodit se svěšenou hlavou. Prostě se to stalo. Jsme lidé, všichni děláme chyby."

Jihoameričan tak bude svému týmu z disciplinárních důvodů proti United chybět. A není to jediná absence. Mimo hru zůstávají kvůli zdravotním potížím i Diogo Jota, Thiago, Curtis Jones, Alex Oxlade-Chamberlain, Joel Matip a Ibrahima Konaté.

Aktuální tabulka Premier League