Man. United – Liverpool. Jsem tu, abych klub nastartoval, řekl před šlágrem Ten Hag

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Man. United – Liverpool. Jsem tu, abych klub nastartoval, řekl před šlágrem Ten Hag

Man. United – Liverpool. Jsem tu, abych klub nastartoval, řekl před šlágrem Ten Hag
Man. United – Liverpool. Jsem tu, abych klub nastartoval, řekl před šlágrem Ten HagProfimedia
Od léta nový manažer Manchesteru United Erik ten Hag (52) je přesvědčený, že slavnému anglickému klubu dokáže i přes úvodní dvě porážky v Premier League pomoci. "Jsem tady, abych klubu pomohl a znovu ho nastartoval," řekl Nizozemec před blížícím se North-West Derby mezi United a Liverpoolem.

Nejúspěšnější anglický klub se za posledních pět let neradoval ze zisku žádné trofeje a v současnosti to na lepší zítřky nevypadá. Manchester United se krčí na předposlední příčce tabulky Premier League, když v úvodních dvou kolech nestačil doma na Brighton (1:2) a venku ostudně na Brentford (0:4).

Navzdory hrozivému startu do nového angažmá zůstává trenér Erik ten Hag přesvědčený, že klubu z Old Trafford dokáže pomoci. Velikosti úkolu, který před ním stojí, se Nizozemec neobává. "Jsem tady, abych klubu pomohl a znovu ho nastartoval. Tuhle výzvu jsem chtěl, dobře jsem věděl, jak to bude těžké," řekl na tiskové konferenci před zápasem s Liverpoolem bývalý lodivod Ajaxu Amsterdam.

Preview utkání 3. kola Premier League mezi Man. United a Liverpoolem

"Kdekoliv jsem v mé kariéře začínal, bylo to vždy těžké, ale zvládl jsem to a jsem přesvědčený, že to zvládnu i tady," pokračoval Ten Hag a dodal: "Vybral jsem si tento projekt a vím, že jde o proces. Budu se držet plánu a filozofie, kterou máme. Věřím ve spolupráci s hráči, ale také trenéry a řediteli."

Ve 3. kole Premier League Ten Hagově mužstvu ještě nepomůže Brazilec Casemiro (30), který se do Manchesteru přestěhoval z Realu Madrid za 70 milionů liber (asi 2 miliardy korun). Vítěz uplynulého ročníku Ligy mistrů zocelí střed záložní řady Rudých ďáblů až po udělení pracovního povolení.

V Divadle snů by to však pro Casemira nebyla ani tak vůbec jednoduchá premiéra. V rámci North-West Derby se totiž United postaví v pondělní dohrávce Liverpoolu, který po dvou remízách rovněž čeká na první výhru v novém ročníku Premier League.

Tabulka Premier League