Manchester United na výhru z derby nenavázal. V nastavení nádherně srovnal Olise

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Manchester United na výhru z derby nenavázal. V nastavení nádherně srovnal Olise

Bruno Fernandes se proti Crystal Palace prosadil, jeho gól ale na tři body nestačil.
Bruno Fernandes se proti Crystal Palace prosadil, jeho gól ale na tři body nestačil.AFP
Manchester United remizoval v dohrávaném 7. kole Premier League na půdě Crystal Palace 1:1. Vedoucí branku hostů si v závěru první půle připsal Portugalec Bruno Fernandes (28), který tak navázal na svůj gólový příspěvek z víkendového derby o Manchester. V nastavení se však předvedl geniálně zahraným přímým kopem Michael Olise (21) a postaral se o dělbu bodů.

Crystal Palace – Manchester United 1:1

V základní sestavě hostů nastoupil debutující Wout Weghorst, který si v dosavadní sezoně v dresu Besiktase připsal osm soutěžních branek v 19 utkáních. Vytáhlý Nizozemec mohl v 16. minutě přihlížet pokusu Lukea Shawa. Ten vyslal táhlou diagonální střelu na vzdálenější tyč, od které míč dělily jen centimetry. Ve 40. minutě o sobě poprvé dali vědět i domácí.

Odsonne Édouard pálil z hranice vápna do levé šibenice, fantastický zákrok však vytáhl David de Gea, jenž vyškrábl míč na břevno. Ke konci poločasu přišel trest ze strany United. Christian Eriksen poslal ve vápně přihrávku pod sebe, kde čekal Fernandes a nechytatelnou ranou navázal na svůj gólový počin z víkendového derby.

Statistiky zápasu Crystal Palace – Manchester United
Statistiky zápasu Crystal Palace – Manchester UnitedOpta by Stats Perform

Crystal Palace vstoupil do druhé půle s viditelnou snahou vyrovnat skóre. Proti však stál zejména skvělý De Gea, který působil jistým dojmem. Zhruba 20 minut před koncem došlo k zajímavé situaci v pokutovém území domácích, kde upadl Scott McTominay. K posouzení případu asistoval i VAR, rozhodčí se ale rozhodl penaltu neodpískat.

V 75. minutě se pak vyhoupl do vzduchu obránce Marc Guéhi, proti jeho hlavičce z rohového kopu se ovšem opět předvedl španělský gólman, když předvedl rychlou reakci na míč do protipohybu. V nastavení byl však krátký na nechytatelný projektil Oliseho, který znamenal konečnou remízu.

Aktuální tabulka Premier League
Aktuální tabulka Premier LeagueLivesport