McIlroy o rozporech v golfu: Nechci rozdělený sport. Není to dobré pro nikoho

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

McIlroy o rozporech v golfu: Nechci rozdělený sport. Není to dobré pro nikoho

Rory McIlroy není spokojený se situací ve světě golfu.
Rory McIlroy není spokojený se situací ve světě golfu.Profimedia
Rozpory mezi tradičním profesionálním okruhem PGA a novou golfovou sérií LIV neprospívají nikomu, myslí si bývalý první hráč světového žebříčku Rory McIlroy (33). Čtyřnásobný vítěz turnajů kategorie major svůj názor vyjádřil před turnajem Alfred Dunhill Links Championship v St. Andrews zařazeným do European Tour. Toho se od čtvrtka zúčastní také několik golfistů, kteří přijali angažmá v lukrativním seriálu LIV.

McIlroy patří ke kritikům nového seriálu financovaného Saúdskou Arábií, který viní z toho, že nadále rozděluje golf. "Nechci rozdělený sport, nikdy jsem nechtěl. Není to dobré po hráče v tradičním systému a není to dobré ani pro ty na druhé straně. Není to dobré pro nikoho," řekl golfista.

Už tak napjatá situace se ještě vyhrotila v srpnu, kdy řada golfistů podala žalobu na PGA Tour, v níž požadují zrušení sankcí za přestup ke konkurenční sérii LIV. "Vždycky jsem říkal, že by si všichni zainteresovaní měli sednout a snažit se spolupracovat. Ale je dost těžké, aby se to stalo nyní, kdy běží soudní procesy," poznamenal McIlroy.

Hráči z nového seriálu LIV také volají po tom, aby se výsledky těchto turnajů počítaly do světového golfového žebříčku. McIlroy s tím v principu souhlasí, ale považuje za nezbytný určitý kompromis, protože turnaje PGA se hrají na čtyři kola, zatímco podniky seriálu LIV pouze na tři.

Příměří mezi PGA Tour a LIV se zdá být aktuálně nepravděpodobné, protože se spoluprací nesouhlasí komisionář PGA Tour Jay Monahan.