Měl jsem husí kůži po celém těle. S Frýdkem na Letné cloumaly emoce, pak Spartu zlomil

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Měl jsem husí kůži po celém těle. S Frýdkem na Letné cloumaly emoce, pak Spartu zlomil

Christian Frýdek zahrál na Letné svůj nejlepší zápas.
Christian Frýdek zahrál na Letné svůj nejlepší zápas.Profimedia
Byl to on, kdo zasadil Spartě první úder a na druhém měl rozehráním rohu, po němž si Jaroslav Zelený dal vlastní gól, zásadní podíl. Christian Frýdek (23) se výraznou měrou podílel na nedělní výhře Liberce na Letné 2:1, přitom právě stadion v ulici Milady Horákové je pro něj bezmála posvátný. Ostatně coby sparťanský odchovanec přiznal, že už při příjezdu měl husí kůži. Podle trenéra Luboše Kozla nemusí být utopií, aby se Frýdek jednou na Letnou vrátil jako hráč Sparty.

"Když jsem přicházel dneska na stadion, měl jsem po celém těle husí kůži, protože to tady mám fakt rád a stadion je nádherný, takže zápas na Spartě je pro mě něco extra. Jsem moc rád, že jsem tady dal znovu gól. Bude to hodně drahé, bude nějaká snídaně, možná sushi po tréninku," svěřil se na tiskové konferenci záložník, který zaznamenal třetí trefu v nejvyšší soutěži. Z toho druhou na Spartě, kde skóroval i loni v listopadu při ligové prohře 1:2.

"Co se týče toho, že jeden gól jsem dal a druhý připravil, tak to určitě byl můj nejlepší zápas. Hlavně Sparta se neporáží každý den a jsem hrozně šťastný, že jsme tady vyhráli," uvedl Christian Frýdek, mladší bratr někdejšího sparťanského záložníka Martina.

Pochvaly se dočkal i od trenéra Kozla. "Hrál tady výborně i minulý zápas. Podával velmi dobré výkony i v přípravě, byl výrazný, dneska na to navázal. Jsem za to rád. Má motivaci se tady vždycky ukázat, protože odsud vzešel a určitě má v hlavě, že by se sem jednou chtěl vrátit. Myslím si, že pokud takhle bude pokračovat, tak to není úplně science fiction," podotkl.

Prohlédněte si tabulku FORTUNA:LIGY po 1. ligovém kole

Sparta ve čtvrtek nečekaně vypadla ve 2. předkole Evropské konferenční ligy s norským Vikingem Stavanger. "Věděli jsme, že jsou pod tlakem. Ty dva zápasy se jim herně úplně nepovedly, mohli dát góly, ale vypadli. Ve Spartě je těžké hrát, protože nároky fanoušků na hráče jsou obrovské. Rychlý gól nám fakt pomohl, pak pak jsme přidali druhý ze druhé standardky a věděli jsme, že se jim bude hrát těžce," prohlásil Frýdek.

Letenští v 75. minutě snížili a v závěru si vytvořili několik šancí. "Sparta je pořád jeden z nejlepších týmů u nás, takže pod tlak se tady dostává každý tým. Nebyli jsme výjimkou. Důležité je, že jsme to vydrželi. Brankář Olie Vliegen nás podržel, chytil tam stoprocentní šanci Čvančary," zmínil Frýdek.

Vítězství na hřišti Pražanů nechtěl přeceňovat. "Víme, že když doma nezvládneme Teplice, výhra na Spartě je víceméně k ničemu. Přivedli jsme dobré hráče, ať už Červíka (Lukáše Červa), Matyáše Kozáka ze Sparty, Micka (van Burena), Maxe (Talovjerova), nerad bych na někoho zapomněl. Víme, že sílu máme," konstatoval Frýdek.