Mertensová po 20 měsících slaví triumf, v Monastiru zničila Cornetovou

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Mertensová po 20 měsících slaví triumf, v Monastiru zničila Cornetovou

Elise Mertensová vyhrála první titul od loňského února.
Elise Mertensová vyhrála první titul od loňského února.Profimedia
Elise Mertensová (26) ve finále v tuniském Monastiru deklasovala 6:2, 6:0 Alizé Cornetovou (32) a dočkala se prvního triumfu od loňského února. Belgická tenistka získala sedmý kariérní titul a v pondělí se vrátí do nejlepší čtyřicítky světového hodnocení, Cornetová naopak na první trofej od července 2018 dál čeká.

Mertensová před cestou do Monastiru prožívala katastrofální sezonu. Do Tuniska dorazila s nelichotivou bilancí 21:20, na nedávném US Open přišla o sérii zvládnutých utkání v prvních grandslamových kolech a jejím maximem v tomto roce zůstávají čtvrtfinále ve Štrasburku a Petrohradu.

V posledních dvou zápasech se však bývalá světová dvanáctka rozjela. Nadělila kanára Claire Liuové, přemožitelce největší favoritky a nasazené jedničky Ons Jabeurové, i ve finále Cornetové.

Proti Francouzce, někdejší 11. ženě pořadí řebčíku WTA, odvrátila všechny tři brejkbolové hrozby a od stavu 1:2 v úvodním dějství dominovala a získala všechny následující gamy. Letos ji porazila i podruhé.

Mertensová nedělním vítězstvím ukončila dvacetiměsíční čekání na sedmou kariérní trofej, pátou na venkovních betonech. Rodačka z Lovaně se v pondělí v žebříčku posune o šest míst na 36. pozici.

Cornetová naopak o sedmý vavřín marně usiluje od července 2018, kdy se radovala na antuce ve Gstaadu. Od té doby neuspěla ve finále v Lausanne 2019 ani loni v Chicagu. V novém vydání pořadí bude o čtyři příčky výše než její dnešní přemožitelka.

Statistiky zápasu Mertensová – Cornetová

Výsledky turnaje v Monastiru