Mexický fantom Ochoa: Lewandowski zahrává penalty 25 způsoby, předvídá se těžko

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama
Mexický fantom Ochoa: Lewandowski zahrává penalty 25 způsoby, předvídá se těžko
Guillermo Ochoa lapil pokutový kop obávanému střelci Robertu Lewandowskému.
Guillermo Ochoa lapil pokutový kop obávanému střelci Robertu Lewandowskému.Profimedia
Brankář Guillermo Ochoa (37) zachránil mexickým fotbalistům na úvod mistrovství světa bezbrankovou remízu s Polskem, když v 58. minutě zneškodnil penaltu Robertu Lewandowskému (34). Podle gólmana "El Tri" jde o hodně náročný úkol, protože útočník Barcelony zahrává pokutový kop 25 různými způsoby.

Ochoa v klíčový moment utkání skupiny C v Dauhá zachoval klid a Lewandowského nepříliš umístěnou ani razantní střelu vyrazil. Povedlo se mu to i díky detailní přípravě na kanonýra, jenž dál čeká na svůj premiérový gól na mistrovství světa.

"Pracovali jsme s trenérem brankářů na tom, jak je Lewandowski zvyklý zahrávat penalty. Předvídat se to dá hodně těžko, protože je kope 25 různými způsoby. Je to skvělý hráč a střelec," citoval Ochou web espn.com.

HL MEXIKO - POLSKO NEW
Livesport CZ

Snem gólmana Clubu América, který startuje na pátém světovém šampionátu, je postoupit do čtvrtfinále. Mexiko totiž na posledních sedmi MS vždy vypadlo v osmifinále. "Vyměnil bych všechno za pátý zápas na turnaji," prohlásil Ochoa.

Mexičané v sobotním druhém kole "céčka" narazí na favorizovanou Argentinu. Tým s kapitánem Lionelem Messim začal katarský turnaj senzační prohrou 1:2 se Saúdskou Arábií.

Přehled utkání Mexiko – Polsko 0:0