Do NHL patřil jen dva dny, Miller si za Boston kvůli šikaně nakonec nezahraje

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Do NHL patřil jen dva dny, Miller si za Boston kvůli šikaně nakonec nezahraje

Do NHL patřil jen dva dny, Miller si za Boston kvůli šikaně nakonec nezahraje
Do NHL patřil jen dva dny, Miller si za Boston kvůli šikaně nakonec nezahrajeInstagram - @mitchellmiller92
Vedení klubu NHL Boston Bruins po dvou dnech vypovědělo smlouvu s obráncem Mitchellem Millerem (20), jenž byl jako mladistvý usvědčen z šikany spolužáka. Po pátečním podpisu kontraktu se na klub snesla vlna kritiky a mladého hokejistu nezachránilo ani to, že se už dříve za své chování v dětství omluvil.

Millera si v roce 2020 vybrala na draftu Arizona. Tři týdny nato se však svých práv na hráče vzdala, když se v médiích objevily informace o tom, že se Miller jako čtrnáctiletý podílel na šikanování spolužáka tmavé pleti s vývojovou poruchou. Dopouštět se měl fyzického násilí a rasistických urážek a v roce 2016 za to byl jako mladistvý v Ohiu odsouzen.

"Rozhodnutí podepsat smlouvu s tímto mladým mužem bylo učiněno po pečlivém zvážení faktů, o nichž jsme věděli: že jako čtrnáctiletý udělal špatná rozhodnutí, která vedla k odsouzení mladistvého," uvedl předseda Bruins Cam Neely v nedělním prohlášení s tím, že klub případ považoval za ojedinělý incident a věřil, že hráč od té doby na sobě pracoval a nevyhýbal se odpovědnosti za své činy.

Nyní se ale Boston rozhodl couvnout. "Vzhledem k novým informacím jsme přesvědčeni, že je v tuto chvíli nejlepším rozhodnutím zrušit tuto možnost pro Mitchella Millera reprezentovat Boston Bruins," dodal bez upřesnění, o jaké nové informace se jedná. Miller měl nejprve působit ve farmářském týmu v Providence v AHL.

Oznámení o ukončení kontraktu přišlo den poté, co komisionář NHL Gary Bettman kritizoval, že Boston s vedením ligy svůj krok nekonzultoval. Prohlásil, že Miller není způsobilý v NHL hrát.