Lauko vstřelil svůj první gól v NHL, skvělým výkonem se zaskvěl i Vejmelka proti Floridě

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama
Lauko vstřelil svůj první gól v NHL, skvělým výkonem se zaskvěl i Vejmelka proti Floridě
Lauko vstřelil svůj první gól v NHL, skvělým výkonem se zaskvěl i Vejmelka proti Floridě
Lauko vstřelil svůj první gól v NHL, skvělým výkonem se zaskvěl i Vejmelka proti FloriděProfimedia
Trojice českých hokejistů se bodově podílela na výhře Bostonu nad Pittsburghem 6:5 v prodloužení. Pavel Zacha (25) a Jakub Lauko (22) skórovali, David Pastrňák (26) jednou asistoval. Jednu nahrávku v dresu poražených Penguins zaznamenal také obránce Jan Rutta (32). Jednačtyřiceti zákroky se při výhře Arizony 3:1 nad Floridou blýskl Karel Vejmelka (26). V zápase San Jose s Anaheimem, který vyhráli hostující Ducks 6:5 po samostatných nájezdech, si připsal dvě asistence domácí útočník Tomáš Hertl (28).

Přestřelku mezi Bostonem a Pittsburghem načal již po třiceti vteřinách hry Sidney Crosby. Bruins ale ještě v první třetině skóre otočili. Podíl na tom měl i Jakub Lauko, jenž vstřelil gól na 2:1. Český útočník po skvělé přihrávce Nicka Foligna zakončil rychlý protiútok a ve svém šestém zápase v NHL ukončil čekání na první trefu.

Pittsburgh v úvodních 12 minutách druhé třetiny vstřelil čtyři branky a odskočil na 5:2, závěr zápasu ale patřil Bostonu. Na 3:5 ještě v průběhu druhé třetiny snížil Brad Marchand. Kontaktní branku vstřelil v 52. minutě Zacha, jenž šikovně tečoval zakončení Hampuse Lindholma a vyrovnání obstaral minutu a 17 sekund před koncem Taylor Hall.

"Je to klišé, ale do poslední chvíle jsme věřili, že dokážeme vyrovnat. I přes to, že se nám nevydařil vstup do druhé třetiny, jsme se nevzdali a nakonec jsme si odvezli cenné dva body," řekl Hall.

Rozhodující branku vstřelil v čase 63:37 obránce Lindholm, který si v duelu připsal čtyři body za gól a tři asistence. "Cítil jsem se sebevědomě, tak jsem zkusil zakončit a spadlo to tam. Dnes to byl přesně ten zápas, kdy jde všechno tak, jak potřebujete," řekl Lindholm.

Přehled zápasu Pittsburgh 5:6pp Boston

Vejmelka byl za výkon v duelu s Floridou vyhlášen první hvězdou zápasu. Český brankář chytal s úspěšností přesahující 97 procent a pomohl Arizoně ke třetí výhře v sezoně. "Jsem rád, že jsme vyhráli. Porazit tak kvalitní tým je opravdu cenné," řekl Vejmelka.

Arizona se po předsezonním přesunu do arény v Tempe dočkala prvního úspěchu na vlastním ledě. "Bylo to skvělé. Diváci v poslední minutě stáli a hnali nás za výhrou. I když je ta hala malá, panuje v ní dobrá atmosféra," pochvaloval si nový domov Coyotes střelec vítězného gólu Nick Ritchie.

Přehled zápasu Arizona 3:1 Florida

Zápas se Seattlem se naopak nevydařil brankáři Calgary Danielu Vladařovi. Rodák z Prahy inkasoval pět branek z 26 střel a musel strávit prohru 4:5. Kraken vyhrál podruhé za sebou a posunul se na čtvrtou příčku Západní konference.

Přehled zápasu Calgary 4:5 Seattle

Hertl asistoval u prvního a posledního gólu Sharks, oba přitom znamenaly vyrovnání. Hattrickem a jednou nahrávkou se blýskl jeho spoluhráč Erik Karlsson, jenž je s 15 body (9+6) nejproduktivnějším obráncem soutěže.

Přehled zápasu San Jose 5:6sn Anaheim

Při výhře Edmontonu 7:4 nad Nashvillem se zaskvěl hattrickem Evander Kane, ještě produktivnější ale byli jeho hvězdní spoluhráči Connor McDavid a Leon Draisaitl. První dal dva góly a na dva přihrál, druhý si připsal dokonce pět bodů za branku a čtyři asistence. Oba odskočili Pastrňákovi v čele kanadského bodování soutěže. McDavid má 22 bodů (11+11), Draisaitl o jeden méně (5+16). Český útočník následuje s bilancí 18 (7+11).

Kompletní výsledky zápasů NHL