Boleslav má slovenskou posilu. Gašparík opouští Otrokovice, ty mluví o zradě

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Boleslav má slovenskou posilu. Gašparík opouští Otrokovice, ty mluví o zradě

Boleslav má slovenskou posilu. Gašparík opouští Otrokovice, ty mluví o zradě
Boleslav má slovenskou posilu. Gašparík opouští Otrokovice, ty mluví o zraděFabrice Duc, IFF flickr
Ve florbalové superlize proběhl těsně před vánočními svátky jeden důležitý přestup. Do Mladé Boleslavi se stěhuje slovenský reprezentant Ronald Gašparík (22), o svou hlavní oporu tak ale zároveň přichází tým Panthers Otrokovice, který bude bojovat o záchranu.

Gašparík se představil i na nedávném mistrovství světa, kde patřil k nejdůležitějším hráčům slovenské reprezentace a ke konečnému 7. místu přispěl gólem a čtyřmi nahrávkami. Klíčovou osobností byl také v Otrokovicích, kde loni ve 26 zápasech nasbíral 46 kanadských bodů (24+22). Letos už to tak výrazné nebylo, i kvůli zranění, které si tvořivý ofenzivní univerzál přivodil.

Otrokovice ale nesou odchod jednoho z nejproduktivnějších hráčů týmu těžce. "Mrzí nás, že při první příležitosti upřednostnil svoje ambice a tím nám dal jasně najevo, že mu nezáleží na našem klubu, který mu vždy a ve všem vyšel vstříc. Rozhodli jsme se nedržet hráče, který zde nechce působit a ze dne na den opustil své spoluhráče v době, kdy bojujeme o předkolo play-off," uvedl na webových stránkách klubu člen výkonného výboru PSG Panthers Otrokovice Tomáš Ťopek.

Poslední zápas za Panthers odehrál Gašparík 17. listopadu v Pardubicích, kde dostal po potyčce trest na jeden zápas. Poté odjel domů do Košic s tím, že nemůže nastupovat kvůli problémům s kolenem. Později vzkázal, že už se do Otrokovic nevrátí a akceptuje nabídku z Mladé Boleslavi.

"Příchod Ronalda Gašparíka bereme i jako investici do budoucna a pokračujeme v postupné přestavbě našeho týmu. Ronald hledal další výzvu v kariéře a jsme rádi, že si pro svůj další rozvoj vybral Mladou Boleslav," okomentoval příchod nové posily trenér Mladé Boleslavi Petr Novotný.

Podle zdrojů Livesportu Gašparík uplatnil výstupní klauzuli, kterou měl ve smlouvě s Otrokovicemi. O jeden z vrcholů sezony ale slovenský florbalista stejně přijde. Středočechy čeká na začátku ledna účast na Poháru mistrů ve finském Lempäälä a Gašparík na soupisce pro tento turnaj nefiguruje, neboť se jednání mezi Boleslaví a Otrokovicemi táhla delší čas a nestihl se termín registrace.