Tichota chce v Bratislavě využít životní šanci: Věřím, že Keitu dokážu porazit

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Tichota chce v Bratislavě využít životní šanci: Věřím, že Keitu dokážu porazit

Český bojovník není v zápase favoritem, ale na Keitu si věří.
Český bojovník není v zápase favoritem, ale na Keitu si věří.Oktagon MMA
Zápasnickou kartu turnaje Oktagon 42 v Bratislavě ovlivňují zranění. Kvůli zdravotním problémům šampiona pérové váhy Matea Šanikidzeho (24) uvidíme ve slovenské metropoli nový hlavní tahák, ve kterém se představí Čech Jakub Tichota (23).

Fanoušci se nejprve těšili na souboj Chepa s Peňázem a poté na měření sil dvou neporažených bojovníků. Vyzyvatel Losene Keita je šampionem v lehké váze a do svého MMA životopisu chtěl přidat zisk druhého cenného pásu. Král pérové váhy Mate Shanikidze si ale bohužel poranil rameno a organizace byla nucena zajistit náhradníka.

Volba padla na českého bojovníka Jakuba Tichotu, který se s nebezpečným Belgičanem utká v zápase o prozatímní titul mistra světa v pérové váze, což znamená, že vítěz bude v budoucnu obhajovat titul proti uzdravenému Shanikidzemu. Tichota se s Gruzíncem utkal na turnaji s pořadovým číslem 37 v Ostravě a prohrál na body. MMA veřejnost se tak domnívá, že to pro Keitu není vhodný soupeř. Šampion střední váhy Patrik Kincl to však vidí jinak.

"Na rozdíl od odborníků se mi tento zápas líbí. Tichota svedl s Matou dobrý zápas, žebříčkově je také v pořádku a má ostré přípravě. Navíc nemá co ztratit, je to outsider s dobrou hlavou a titul pro něj bude super motivace," prozradil na svém instagramovém profilu.

Sám Tichota reagoval na velký zápas v podcastu MMA Letem světem: "První reakcí bylo nadšení, protože je to super možnost a perfektní příležitost. Moc se na to těším. Chci se stát šampionem a věřím, že Keitu porazím. Když přišla nabídka, věděl jsem, že do toho půjdu, protože nejsem typ bojovníka, který je v gymu jen dva měsíce před zápasem. Jsem tam celé dny a můžu s klidem říct, že mám přípravný kemp za sebou. Cítím se skvěle. Jen mám dva týdny před zápasem vyšší váhu než obvykle, ale věřím, že to zvládnu."