Do klece i po nehodě. Hlavně jsem nechtěla před Miss dostat do obličeje, smála se Zajícová

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Do klece i po nehodě. Hlavně jsem nechtěla před Miss dostat do obličeje, smála se Zajícová

Mladá Češka přežila úspěšný debut.
Mladá Češka přežila úspěšný debut.RFA
Bojové sporty někdy píší zajímavé příběhy. Veronika Zajícová (19) bude na sobotní turnaj organizace Real Fight Arena v Prievidzi vzpomínat v dobrém, neboť si připsala své první vítězství mezi profesionály. Nechybělo však mnoho a její životní cesta mohla mít úplně jiné pokračování.

Česká bojovnice začínala s tancem a ke kontaktním sportům ji přivedl otec, který chtěl, aby se naučila sebeobraně. Zajícová tak začala soutěžit v boxu a postupně vyhrála 70 duelů – stala se mistryní ČR, získala bronzovou medaili na mistrovství Evropy a skončila pátá na mistrovství světa.

Rodačka z Krnova se rozhodla přejít do světa MMA, protože box nepovažovala za komplexní sport. Raketový vzestup mladé hvězdy zbrzdila vážná nehoda, na přechodu pro chodce ji srazilo auto. Zajícová utrpěla několikanásobnou zlomeninu nohy, krčního obratle, frakturu lebky a krvácení do mozku.

Bojovnice pokračovala v cestě za svým cílem, přestože ji okolí od dalšího zápasení odrazovalo. Na zápas s Maďarkou Katalin Aranyiovou se připravovala v Irsku pod vedením světoznámého trenéra Johna Kavanagha, který trénuje také hvězdného Conora McGregora a českou reprezentantku v UFC Lucii Pudilovou.

Duel v Prievidzi trval tři kola. Zajícová byla technicky o něco lepší než její soupeřka, která před zápasem nesplnila váhový limit a často tak využívala své silové převahy, díky níž tlačila debutantku k pletivu. Měření sil nabídlo i několik pěkných úderů a bodující rozhodčí nakonec připsali vítězství Zajícové.

"Bylo to něco úplně jiného, protože to byl můj první profesionální zápas. Myslela jsem si, že to bude jednodušší. S výkonem nejsem spokojená, bylo to hrozné, třikrát pět minut, lokty, zkrátka změna. Věřím, že další zápas, který se odehraje v Havířově, bude lepší," prozradila v pozápasovém rozhovoru.

Zajícová překvapila i svou upřímností. "Soupeřka měla velkou sílu, nechtěla jsem jít na zem, protože kdyby mě zalehla, bylo by to cítit. Hlavně jsem si potřebovala udržet odstup, protože za dva týdny mám potvrzený casting na Miss a nechtěla jsem dostat žádnou ránu do obličeje," dodala s úsměvem.

Turnaj RFA 10 v Havířově se uskuteční už 13. května.

Veronika Zajícová.
Veronika Zajícová.RFA