Dominantní šampion padl. Adesanya přišel o titul UFC ve střední váze, překvapil ho Strickland

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Dominantní šampion padl. Adesanya přišel o titul UFC ve střední váze, překvapil ho Strickland

Strickland slaví po vítězství nad Adesanyou.
Strickland slaví po vítězství nad Adesanyou.Reuters
Sean Strickland (32) překvapivě porazil v Qudos Bank Areně v Sydney legendárního Israela Adesanyu (34) a získal titul UFC ve střední váze, když po napínavém pětikolovém zápase zvítězil jednomyslným rozhodnutím rozhodčích.

Američan Sean Strickland se v posledních vteřinách duelu s Izraelem Adesanyou cítil velmi dobře, neboť si byl po 25 minutách pronásledování soupeře a vynikající obraně jistý vítězstvím.

Adesanya, který po většinu posledních čtyř let vládl jako šampion střední váhy, nedokázal najít způsob, jak Stricklanda zlomit. Nigerijec byl zároveň několikrát zaskočen Stricklandovými tvrdými údery.

"Panebože, doslova jsem si nikdy nemyslel, že tady budu stát," řekl Strickland v kleci poté, co mu prezident UFC Dana White předal mistrovský pás.

Po nepřátelském přijetí cestou do oktagonu a povzbuzování Adesanyi, který vyrostl na sousedním Novém Zélandu, publikum nového šampiona ocenilo za jeho odvážný výkon.

"Většinu mých kamarádů porazil celkem snadno, takže jsem trochu pochyboval i o sobě, ale musím říct fanouškům, že mě motivovali," dodal nový šampion střední váhy.

Strickland na konci prvního kola pravou rukou překlopil šance ve svůj prospěch, když soupeře téměř knockoutoval. Adesanya se sice dokázal z tvrdého direktu oklepat a "přežil" do přestávky, od té doby však Američan už se slavným sokem neměl tolik práce.

Adesanya, známý svými kreativními údery, byl v průběhu zápasu stále méně konkurenceschopný a vyhrál pouze jedno z pěti, přičemž tři rozhodčí přiznali zbytek Stricklandovi.