Mol si v tréninku zlomil nohu, olympijského vítěze v plážovém volejbalu čeká pauza

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Mol si v tréninku zlomil nohu, olympijského vítěze v plážovém volejbalu čeká pauza

Mol bude mimo několik týdnů.
Mol bude mimo několik týdnů.AFP
Olympijský vítěz v plážovém volejbalu Nor Anders Mol (26) si v tréninku zlomil nohu. Zkušeného hráče, který patří s Christianem Sörumem (28) mezi velké soupeře úřadujících mistrů světa Ondřeje Perušiče a Davida Schweinera, čeká několikatýdenní pauza. Norské televizní stanici NRK Mol řekl, že budou vinou citelného výpadku v přípravě se Sörumem na hrách v Paříži outsidery.

Mol utrpěl zlomeninu bérce začátkem týdne během soustředění na Tenerife a je po operaci. "Mám teď uvnitř nohy dlahu, kterou budu při hře trochu cítit. Uvidíme, jak to půjde," uvedl šestadvacetiletý volejbalista. Do olympijských her mu podle jeho slov v noze určitě zůstane. Z tréninku vypadne minimálně na šest týdnů.

"Mám pocit, že budeme v Paříži spíš outsideři," uvedl Mol. Se Sörumem ovládli v roce 2021 olympijský turnaj v Tokiu. O rok později se stali v Římě mistry světa. Loni je na trůnu v Mexiku vystřídali Perušič se Schweinerem.

S norskými rivaly sehráli čeští beachvolejbalisté svůj dosud poslední zápas na světovém okruhu. Před třemi týdny je Mol a Sörum porazili ve čtvrtfinále turnaje Pro Tour Elite v Dauhá 2:1 na sety. Ve třináctém vzájemném zápase Perušič se Schweinerem prohráli podesáté.

Olympijský turnaj v areálu pod Eiffelovou věží začne 27. července.