Perušič se Schweinerem končí v Dauhá ve čtvrtfinále, vypadli po bitvě s Nory

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Perušič se Schweinerem končí v Dauhá ve čtvrtfinále, vypadli po bitvě s Nory

Ondřej Perušič s Davidem Schweinerem skončili v Dauhá na děleném pátém místě.
Ondřej Perušič s Davidem Schweinerem skončili v Dauhá na děleném pátém místě.Profimedia
Beachvolejbaloví mistři světa Ondřej Perušič s Davidem Schweinerem podlehli ve čtvrtfinále turnaje Pro Tour Elite v Dauhá norské dvojici Anders Mol, Christian Sörum 17:21, 23:21, 12:15 a na úvodní akci sezony obsadili dělené páté místo. S olympijskými vítězi Češi prohráli desátý ze 13 vzájemných zápasů, posedmé v tie-breaku.

Mol/Sörum – Perušič/Schweiner 21:17, 21:23, 15:12

V prvním setu si Norové díky téměř bezchybné hře s přehledem udrželi náskok, který získali po technickém time outu. Ve druhém setu Mol se Sörumem brzy odskočili díky pětibodové šňůře, ale čeští hráči se v koncovce dotáhli na 18:18 a nakonec po Schweinerově bloku proměnili třetí setbol.

Tie-break zahájily turnajové trojky z Norska "prasátkem" z podání a postupně si vypracovaly až šestibodový náskok. Za stavu 8:14 odvrátili Perušič se Schweinerem čtyři mečboly, ale pátý už světové jedničky proměnily.

Svěřenci italského trenéra Andrey Tomatise v Dauhá nenavázali na výhru z dosud posledního vzájemného utkání na loňském MS. V katarské metropoli, kde před třemi lety slavili první ze tří triumfů na elitním světovém okruhu, skončili pátí stejně jako v prosincovém finále seriálu Pro Tour.

Výsledky turnaje Pro Tour Elite v Dauhá