Mrázek dostal sedm gólů a Chicago zapsalo sedmou prohru v řadě, Češi v NHL nebodovali

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama
Mrázek dostal sedm gólů a Chicago zapsalo sedmou prohru v řadě, Češi v NHL nebodovali
Aktualizováno
Mrázek dostal sedm gólů a Chicago zapsalo sedmou prohru v řadě, Češi v NHL nebodovali
Mrázek dostal sedm gólů a Chicago zapsalo sedmou prohru v řadě, Češi v NHL nebodovali
Profimedia
Hokejisté Chicaga podlehli doma Winnipegu 2:7 a prohráli posedmé v řadě. Všechny góly poražených inkasoval ze 44 střel Petr Mrázek (30), který dostal sedm branek v utkání NHL podruhé v kariéře. V únoru 2018 ještě v barvách Detroitu dopadl stejně na ledě New Yorku Islanders, kde obdržel poslední gól v prodloužení.

Chicago – Winnipeg 2:7

Mrázek inkasoval jako první v 15. minutě, když jej po závaru před brankou překonal Jansen Harkins. Další čtyři góly pustil ve druhé třetině. Z dorážky zvýšil Saku Mäenalanen, v přesilové hře pět na tři se prosadil Kyle Connor. Svým druhým gólem v zápase upravil Mäenalanen na 4:1 přesnou z levého kruhu do horního rohu. Další trefy přidali před brankou neobsazení Mark Scheifele a Pierre-Luc Dubois, který později skóroval tečí podruhé a stanovil konečný výsledek.

Za Chicago snižovali v prostřední části Taylor Raddysh na 1:2 a Jujhar Khaira na 2:4. Blackhawks se radovali ještě v úvodní třetině z gólu, který dal Andreas Athanasiou, ale kvůli ofsajdu neplatil.

"V útoku jsme si vytvořili spoustu gólových šancí," řekl trenér Chicaga Luke Richardson. "Někdy si ale při bránění neuvědomujeme, že čelíme kvalitním týmům s Scheifelem a Connorem, kteří umí dávat góly. Samozřejmě bychom měli proměňovat více příležitostí, ale v prvé řadě nesmíme dostávat branky, jaké dostáváme," doplnil.

Chicago se sérií sedmi porážek, během které získalo jen bod, propadlo v Západní konferenci na předposlední místo. Kabina byla i proto delší dobu uzavřená, aby si hráči situaci vyříkali.

"Nebudu prozrazovat, co padlo v šatně," podotkl kapitán Chicaga Jonathan Toews. "Ale všichni jsme se shodli, že musíme mít lepší přístup. Sezona je dlouhá a někdy nemáte energii, ale na to se nesmíte vymlouvat. Je potřeba najít způsob, jak odehrát lepší zápas, jak se udržet ve hře. Pak se k vám přikloní i štěstí. Dáte nějaké góly, které vás nakopnou a dodají trochu energie."

Přehled zápasu Chicago – Winnipeg 2:7

Anaheim – Seattle 4:5

Horší než Chicago je v Západní konferenci pouze Anaheim, který podlehl v neděli doma Seattlu 4:5. Kalifornský klub, který prohrával 0:2 už v čase 6:53, vyrovnal ve druhé třetině z 1:3 na 4:4. Zůstal ale bez bodu, zápas rozhodl ve 44. minutě Daniel Sprong. Při akci se navíc zranila brankářská jednička John Gibson, na něhož upadl ve snaze zabránit gólu spoluhráč Kevin Shattenkirk.

Seattle vyrovnal pátou výhrou v řadě klubový rekord a posunul se na druhé místo v Západní konferenci za Vegas. Hlavním strůjcem úspěchu na ledě Anaheimu byl Matty Beniers, který dal gól a na dva přihrál. Upevnil si díky tomu vedení v produktivitě nováčků (7+11).

Přehled zápasu Anaheim – Seattle 4:5

Minnesota – Arizona 4:3

Gólman Arizony Karel Vejmelka sledoval ze střídačky prohru týmu 3:4 v Minnesotě. Hlavním strůjcem vítězství domácích byl Kirill Kaprizov, který otevřel skóre a další dvě branky připravil. Ruský útočník si připsal asistenci v osmém utkání v řadě a vyrovnal tím klubový rekord, který drží dvacet let Jim Dowd.

Přehled zápasu Minnesota – Arizona 4:3

San Jose – Vancouver 3:4pp

San Jose s Tomášem Hertlem a Radimem Šimkem v sestavě prohrálo na svém ledě s Vancouverem 3:4 v prodloužení. Domácím zajistil alespoň bod dvěma góly Luke Kunin. Zápas rozhodl Andrej Kuzmenko. Hertl vyšel naprázdno a neprotáhl svou šestizápasovou bodovou sérii (1+6). Šimek v zápase zblokoval pět střel a připsal si tři srážky, v obou statistikách nebyl z týmu nikdo lepší.

Přehled zápasu San Jose – Vancouver 3:4pp

Los Angeles – Ottawa 2:3pp

Ottawa zvítězila 3:2 v prodloužení v Los Angeles. Domácím nestačily dvě branky Arthura Kalijeva. Zápas ukončil po dvaceti sekundách prodloužení Claude Giroux z úniku, ve kterém se blýskl forhendovou kličkou.

Přehled zápasu Los Angeles – Ottawa 2:3pp

Přehled NHL