Krejčíková se Siniakovou vyhrály US Open a slaví kariérní Golden Slam

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama
Krejčíková se Siniakovou vyhrály US Open a slaví kariérní Golden Slam
Aktualizováno
Krejčíková se Siniakovou ve finále US Open porazily domácí pár Caty McNallyová, Taylor Townsendová.
Krejčíková se Siniakovou ve finále US Open porazily domácí pár Caty McNallyová, Taylor Townsendová.Profimedia
Barbora Krejčíková a Kateřina Siniaková ovládly čtyřhru na US Open. Olympijské vítězky z Tokia otočily v New Yorku finále proti domácímu páru Caty McNallyová, Taylor Townsendová a za více než dvě hodiny vyhrály 3:6, 7:5, 6:1. Po dvou titulech ve Wimbledonu, French Open a letošním vítězství na Australian Open získaly čtvrtou trofej z turnajů tzv. velké čtyřky a zkompletovaly kariérní Grand Slam.

"Nevím, čím to je. Celá sezona mi přišla těžká a zvlášť tenhle zápas. Bylo to náročné a všechny jsme hrály výborně. Je úžasné, že jsme vyhrály další grandslam," citovala Krejčíkovou agentura Reuters.

Češky zvrátily v utkání proti nenasazeným soupeřkám nepříznivý vývoj. Od stavu 0:1 na sety a 1:4 ve druhé sadě získaly dalších 12 ze 14 her.

"V ten moment jsem se uklidnily a řekly si: Dobře, tentokrát to nevyjde," uvedla Siniaková. "Myslím, že nám to pomohlo. Předváděly jsme pak lepší tenis, snažily se bojovat a uhrát každý bod. Jsem překvapená a šťastná, že se nám to povedlo. Vážím si toho, že spolu hrajeme a jde nám to tak dobře," doplnila rodačka z Hradce Králové, která se po newyorském turnaji stane světovou jedničkou v deblu.

Nasazené trojky uspěly na třetím grandslamovém turnaji v sezoně. Naprázdno letos vyšly jen na Roland Garros, kde musely kvůli pozitivnímu testu Krejčíkové na koronavirus odstoupit. Siniaková se po newyorském turnaji stane světovou jedničkou v deblu.

Český pár, který hrály finále v New Yorku poprvé, nezačal zápas dobře. Od stavu 2:2 v prvním setu přišel třikrát o servis a po 46 minutách sadu ztratily.

Ve druhém setu prohrávaly Krejčíková se Siniakovou 1:4, poté se ale chytily na returnu. Američanky nedokázaly slibně rozjetý zápas dotáhnout k vítězství, naopak o sadu kvůli dvěma ztraceným servisům přišly.

Rozhodující set se už odehrál v režii psychicky posílených českých tenistek. Krejčíková se Siniakovou brzy utekly do vedení 4:0 a sadu zakončily dalším prolomeným servisem soupeřek.

Ziskem šestého grandslamového titulu se odpoutaly v historickém žebříčku od Lucie Šafářové. Tři tituly je dělí od Heleny Sukové, v čele je s 12 triumfy Jana Novotná.

Krejčíková se Siniakovou navíc nezkompletovaly jen kariérní Grand Slam, ale také tzv. Golden Slam – tituly z turnajů velké čtyřky a k nim zlato z olympiády, v jejich případě z loňských OH v Tokiu. A nádavkem mají i kariérní Super Slam, což jsou všechny zmíněné tituly a k tomu triumf na Turnaji mistryň.

Statistiky utkání Krejčíková, Siniaková – McNallyová, Townsendová

Kompletní výsledky čtyřhry US Open WTA