Müller po vyřazení Německa: Naprostá katastrofa. Je to pro nás hořké, cítíme bezmoc

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama
Müller po vyřazení Německa: Naprostá katastrofa. Je to pro nás hořké, cítíme bezmoc
Thomas Müller si za Die Mannschaft připsal 121 startů, 44 gólů a starty na čtyřech MS – v roce 2014 získal zlato.
Thomas Müller si za Die Mannschaft připsal 121 startů, 44 gólů a starty na čtyřech MS – v roce 2014 získal zlato.
Profimedia
Za "naprostou katastrofu" a "pocit bezmoci" označil útočník Thomas Müller (33) vyřazení Německa na fotbalovém mistrovství světa v Kataru. Přestože ve čtvrtečním závěrečném utkání skupiny E zdolalo Kostariku 4:2, kvůli porážce Španělska s Japonskem 1:2 se podruhé za sebou rozloučilo se světovým šampionátem v nejkratším možném čase. Müller naznačil, že v reprezentaci možná skončí.

Čtyřnásobní světoví šampioni poprvé v historii nepostoupili ze skupiny MS dvakrát po sobě. Na loňském Euru k tomu vypadli v osmifinále. "Je to naprostá katastrofa. Je to pro nás neuvěřitelně hořké, protože náš výsledek by býval stačil (pokud by Španělsko neprohrálo). Cítíme bezmoc," řekl Müller v televizním rozhovoru.

Hráč Bayernu Mnichov si za národní tým připsal 121 startů a 44 gólů. Letos startoval už na čtvrtém MS, přičemž v roce 2014 s mužstvem vybojoval zlato. "Pokud jsem odehrál poslední utkání za Německo, bylo to ohromné potěšení. Děkuju mnohokrát. Do každého zápasu jsem dal srdce. Někdy to byly slzy radosti, někdy bolest ve tváři. Dělal jsem to ale s láskou," uvedl Müller.

V dalších rozhovorech svá slova zmírnil. "Nechal jsem za sebe mluvit emoce a popsal jsem, co se uvnitř mě odehrávalo. Pokud jde o mou budoucnost, dám si potřebný čas na rozmyšlenou," prohlásil dvojnásobný vítěz Ligy mistrů.

Sestřih utkání Kostarika – Německo
Livesport CZ

Vše probere se svou ženou a trenérem Hansim Flickem. "Pak se vyjádřím konkrétně," konstatoval Müller, jenž nereprezentoval už v letech 2019 a 2020 kvůli tomu, že ho tehdejší kouč Joachim Löw přestal povolávat.

Jeho spoluhráči z reprezentace i Bayernu Mnichov doufají, že neskončí. "Bylo by to smutné pro všechny z nás, pro celé Německo," poznamenal Jamal Musiala. "Stále hraje na nejvyšší úrovni," uvedl Joshua Kimmich.

O konci v národním týmu nechtěl nic slyšet brankář a kapitán Manuel Neuer. "Dokud mě budou povolávat a budu na to mít, můžu ukončení reprezentační kariéry vyloučit," uvedla šestatřicetiletá opora Bayernu.