Na Czech Masters vede Green, ale dařilo se i Čechům. Cutem prošli hned tři

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Na Czech Masters vede Green, ale dařilo se i Čechům. Cutem prošli hned tři

Gavinu Greenovi se první den na Czech Masters vedlo slušně, byl nejlepší.
Gavinu Greenovi se první den na Czech Masters vedlo slušně, byl nejlepší.Profimedia
Tři čeští golfisté prošli cutem turnaje D+D Real Czech Masters evropské série DP World Tour. Ve Vysokém Újezdu na Berounsku si z domácích hráčů nejlépe vede amatér David Tomi (17), který má po dvou kolech skóre čtyři rány pod par a je na děleném 35. místě. O víkendu se na Albatrossu představí také další amatér Matěj Bača (18) a profesionál Aleš Kořínek (39). Pořadí vede Gavin Green (28) z Malajsie s 14 údery pod limitem hřiště.

Kořínkovi, jenž byl nejlepším českým hráčem po prvním kole, patří s výsledkem -3 dělené 48. místo. Osmnáctiletý Bača předvedl dvě rány pod par a dostal se mezi postupující golfisty na 60. pozici.

Green předvedl nejlepší výkon dne -9 a vytvořil si náskok tří úderů před belgickým dvojnásobným vítězem turnaje Thomasem Pietersem, Němcem Marcelem Schneiderem a Angličanem Richardem Mansellem. Cutem prošli i slavný Angličan Ian Poulter nebo obhájce loňského vítězství Američan Johannes Veerman.

Pod čarou skončilo 12 českých golfistů včetně dvanáctiletého Louise Kleina, nejmladšího hráče v historii DP World Tour. Cutem těsně neprošel ani Filip Mrůzek, jenž loni na Albatrossu obsadil 12. pozici a vylepšil české maximum v nejvyšší evropské sérii.

Osmý ročník turnaje s dotací 1,75 milionu eur bude pokračovat sobotním třetím kolem a vyvrcholí v neděli.

Výsledky Czech Masters