Návrat roku? Vondroušová je ve finálové šestici prestižního ocenění Laureus

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Návrat roku? Vondroušová je ve finálové šestici prestižního ocenění Laureus

Vondroušová byla nominována díky triumfu ve Wimbledonu.
Vondroušová byla nominována díky triumfu ve Wimbledonu.Profimedia
Tenistka Markéta Vondroušová (24) může získat ocenění v anketě Laureus v kategorii Návrat roku. Do finálové nominace mezi šestici uchazečů o "sportovního Oscara" se dostala díky loňskému wimbledonskému triumfu. Vyhlášení 25. ročníku ankety se uskuteční 22. dubna v Madridu.

Spolu s Vondroušovou se o ocenění ucházejí americká hvězdná gymnastka Simone Bilesová, britská vícebojařka Katarina Johnsonová-Thompsonová, ragbista Siya Kolisi z JAR, fotbalista Sebastien Haller z Pobřeží slonoviny a kanadský basketbalista Jamal Murray.

V hlavní kategorii Sportovec roku může vítězství obhájit argentinský fotbalista Lionel Messi, jenž vloni jako první v historii získal individuální i týmové ocenění. Spolu s ním jsou v nominaci tenista Novak Djokovič, tyčkař Mondo Duplantis, fotbalista Erling Haaland, sprinter Noah Lyles a pilot F1 Max Verstappen.

Mezi sportovkyněmi jsou nominované fotbalistka Aitana Bonmatíová, lyžařka Mikaela Shiffrinová, tenistka Iga Šwiateková a atletky Shericka Jacksonová, Faith Kipyegonová a Sha'carri Richardsonová.

Týmem roku se může stát golfový výběr Evropy pro Ryder Cup, německá reprezentace basketbalistů, fotbalisté Manchesteru City, stáj formule 1 Red Bull, ragbisté JAR a fotbalistky Španělska.