Neapol přehrála Salernitanu a dál dominuje Serii A, Zima zákrokem zachránil výhru

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Neapol přehrála Salernitanu a dál dominuje Serii A, Zima zákrokem zachránil výhru

Aktualizováno
Neapol přehrála Salernitanu a dál dominuje Serii A, Zima zákrokem zachránil výhru
Neapol přehrála Salernitanu a dál dominuje Serii A, Zima zákrokem zachránil výhruAFP
Další tři body ke svému náskoku v čele tabulky Serie A přidala v 19. kole Neapol, která trefami na konci první a na začátku druhé půle zdolala Salernitanu 2:0. Verona doma vydřela potřebné tři body a porazila Lecce 2:0. Rozhodující gól vsítil ve 40. minutě přesnou hlavičkou Fabio Depaoli (25). Hosté tak potom, co porazili silné Lazio a obrali o body i mistrovské AC, padli v lize poprvé od říjnové porážky s Juventusem. Domácí naopak díky výhře ztrácí na nejbližší nesestupovou pozici už jen čtyři body.

Verona – Lecce 2:0

Po téměř polovině odehrané sezony se v italské nejvyšší soutěži vyprofilovaly tři týmy, které v tabulce podstatně ztrácely na ostatní. Jedním z nich byla také Verona, jež se nedokázala vypořádat s letním odchodem opor a s pouhými devíti body vstupovala do utkání z 18. příčky. Nováček z Lecce v novém kalendářním roce navázal tam, kde před zimní přestávkou skončil, a díky šesti zápasům bez porážky v řadě čítalo jeho bodové konto oproti Hellasu více než dvojnásobek.

Úvod utkání kromě odvolaného gólu, o který se postaral domácí Kevin Lasagna, příliš zajímavého nepřinesl. Ve 34. minutě si připravili první velkou šanci hosté. Přihrávku před částečně odkrytou bránu si našel ve vynikající pozici Wladimiro Falcone, místo razantního zakončení však volil přízemní střelu placírkou a brankář Lorenzo Montipó zvládl zasáhnout. Před pauzou tak šla do vedení Verona. Centr ze strany dopadl na hlavu Depaoliho a ten svůj pokus umístil přesně k tyči.

Na závěr prvního dějství domácí navázali ve druhém poločase, dalekonosná rána Ivana Iliče sice skončila pouze na břevně, o minutu později už se ale fanoušci žlutomodrých mohli radovat po gólu jeho krajana. Kapitán Darko Lazovič se totiž dostal úniku na levé straně a zakončením na přední tyč překonal brankáře Lecce. V 59. minutě málem přidal svou druhou trefu Depaoli, když odražený balon zpoza vápna napálil jen těsně vedle. Také v závěru tlačili spíše Mastini a triumf si bezpečně pohlídali.

Salernitana – Neapol 0:2

Neapol zvítězila v kampánském derby na hřišti Salernitany 2:0. O výhře rozhodl v nastavení první půle obránce Giovanni Di Lorenzo, jenž se v letošním ročníku trefil vůbec poprvé. Salernitana naopak potvrdila špatnou novoroční formu, kvůli které byl na počátku týdne odvolán trenér Davide Nicola. Vedení však nedokázalo najít náhradu, a tak se kouč ke svému týmu po dvou dnech vrátil. Naopak Neapol jako první pokořila hranici 50 bodů a i nadále se vyhřívá na čele tabulky.

Fiorentina – Turín 0:1

Fotbalisté Turína si poradili s domácí Fiorentinou a výhrou překonali 47 let trvající nepřívětivou bilanci. Naposledy totiž v ligovém utkání zvítězili na hřišti Fialek v roce 1976. Jedinou branku utkání obstaral v 33. minutě povedenou trefou Aleksej Mirančuk. Antonín Barák odehrál ve fialovém dresu závěrečnou dvacetiminutovku, prakticky stejně dlouhou dobu strávil na trávníku také David Zima na druhé straně.

Tabulka Serie A.
Tabulka Serie A.Livesport