Neapol přehrála Monzu 4:0 a vede neúplnou tabulku, AC Milán v Bergamu jen remizovalo

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Neapol přehrála Monzu 4:0 a vede neúplnou tabulku, AC Milán v Bergamu jen remizovalo

Chviča Kvaracchelia dal Monze dva góly.
Chviča Kvaracchelia dal Monze dva góly.AFP
Fotbalisté Neapole ve 2. kole italské Serie A zvítězili doma nad nováčkem Monzou 4:0 a vedou neúplnou tabulku. Za domácí se dvakrát trefil gruzínský reprezentant Chviča Kvaracchelia (21). Milánské AC remizovalo v Bergamu 1:1, Verona bez Antonína Baráka (27) brala bod v Bologni.

Úvodní branku utkání vstřelil v 35. minutě Kvaracchelia "angličanem" ze střední vzdálenosti do pravého horního rohu. Vedení Neapole navýšil tvrdou ranou mezi nohy brankáře hostí v druhé minutě nastavení Osimhen.

Na 3:0 zvýšil v 62. minutě svým druhým gólem v utkání Kvaracchelia, když zasekávačkou oklamal obránce Monzy a levou nohou prostřelil brankáře Di Gregoria na zadní tyč. V třetí minutě nastavení završil brankové konto zápasu Kim Min-če hlavičkou z rohu.

Utkání 2. kola Serie A

Zatímco Neapol je po dvou kolech stoprocentní a pyšní se skóre 9:2, Monza prohrála oba úvodní ligové zápasy a se skóre 1:6 je poslední.

Souběžně hrané utkání mezi Empoli a Fiorentinou skončilo bez branek. V 67. minutě byl za zmaření zjevné brankové možnosti vyloučen domácí Luperto.

Úřadující mistr AC Milán prohrával v Bergamu od 29. minuty po tečované střele Malinovského z hranice vápna. Za "Rossoneri" vyrovnal v 68. minutě alžírský reprezentant Binnásir.

Tabulka Serie A

Barák nebyl ani v nominaci

Boloňa se proti Veroně prosadila jako první v 21. minutě zásluhou Arnautovice, který si naběhl na Kasiusův přízemní centr z pravé strany a prvním dotykem uklidil míč za záda hostujícího brankáře Montipòa. Ve 43. minutě vyrovnal za hosty hlavou po centru z levé strany Henry.

O minutu později si domácí znovu vzali vedení na svou stranu, Orsoliniho branka ale nebyla uznána kvůli ofsajdu. Poslední jmenovaný pak předčasně odešel z hrací plochy, protože byl v 78. minutě vyloučen za surovou hru. Záložník Barák se vůbec neobjevil v nominaci na utkání.