Nejhodnotnější klub světa? Fotbalisté Dallas Cowboys za 8 miliard dolarů

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama
Nejhodnotnější klub světa? Fotbalisté Dallas Cowboys za 8 miliard dolarů
Nejhodnotnějším sportovním klubem podle Forbesu jsou stále Dallas Cowboys.
Nejhodnotnějším sportovním klubem podle Forbesu jsou stále Dallas Cowboys.Profimedia
Od roku 2017 kralují sportovnímu marketingu. Celek amerického fotbalu Dallas Cowboys v čerstvém pořadí magazínu Forbes obhájil pozici nejhodnotnějšího klubu světa. Pošesté za sebou. Vedle nich je v první padesátce žebříčku hned 30 z 32 týmů zámořské NFL.

Forbes hodnotu Cowboys vyčíslil na osm miliard dolarů, čímž si oproti loňskému roku polepšili o 40 procent. Na druhém místě jsou New England Patriots (6,4 miliardy) a třetí úřadující vítězové Super Bowlu Los Angeles Rams (6,2).

Za nadvládou týmů amerického fotbalu je podle magazínu nejlukrativnější smlouva na prodej mediálních zpráv v historii sportu. Kluby za ně do roku 2032 zinkasují 112 miliard dolarů.

Vedle zástupců z NFL je v elitní padesátce sedm zástupců z basketbalové NBA, pět z baseballové MLB a osm evropských fotbalových klubů. Čtyři z nich jsou z anglické ligy, po dvou ze španělské a po jednom z francouzské a německé.

Nejlépe umístěným z nich je na 13. příčce Real Madrid, který Cowboys v roce sesadili z čela. Hodnota Bílého baletu byla vyčíslena na 5,1 miliardy dolarů.

Celková 15. příčka patří Barceloně (5), Manchester United (4,6) je na 19. místě, na 22. pozici figuruje Liverpool (4,45), za ním jsou Bayern Mnichov (4,28) a Manchester City (4,25). Paris St. Germain (3,2) je na 48. pozici, Chelsea (3,1) uzavírá padesátku.