Real Madrid vyhrál bitvu neporažených, Barcelona se naladila na Plzeň

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Real Madrid vyhrál bitvu neporažených, Barcelona se naladila na Plzeň

Aktualizováno
Vinícius Júnior skóroval za Real Madrid už v 9. minutě.
Vinícius Júnior skóroval za Real Madrid už v 9. minutě.AFP
Fotbalisté Realu Madrid v bitvě dvou posledních stoprocentních týmů ve španělské lize na domácím stadionu porazili 2:1 Betis Sevilla. Díky vítězství vedou před dnešním soupeřem tabulku o tři body. Výhru slaví i Barcelona, která v generálce na Ligu mistrů proti Plzni vyhrála 3:0 v Seville.

Real šel do vedení v deváté minutě poté, co Vinícius Júnior z hranice vápna přehodil brankáře Silvu. Betis vyrovnal o osm minut později po pohotovém voleji Canalese. O výhře Bílého baletu rozhodl v 66. minutě Rodrygo.

Real tak jako jediný tým v soutěži ještě neztratil ani bod a navíc ukončil i nepříznivou sérii s Betisem. Proti andaluskému celku ukončil pět let trvající střelecký půst na domácím stadionu, kde ho také po stejné době dokázal porazit.

V dresu sevillského celku do rekordní dvacáté sezony La Ligy naskočil Joaquín Sánchez, který nastoupil na posledních 19 minut. Jednačtyřicetiletý záložník vyrovnal rekord Miguela Solera.

Výsledky 4. kola La Ligy

Atlético Madrid remizovalo 1:1 v San Sebastianu a se sedmi body mu patří šesté místo. Hosté se ujali vedení kuriózním gólem, když Llorente trefil přímo z rohu tyč a z dorážky se prosadil Morata. Za San Sebastian vyrovnal v 55. minutě Sadiq.

Tabulka La Ligy

V úspěšném vstupu do sezony pokračuje i Barcelona, jejíž výhru v Seville zařídili Raphinha, Lewandowski a García. Katalánský celek ještě v La Lize neprohrál, jedinou ztrátu zaznamenal při remíze s Vallecanem.

Lewandowski je před zápasem s Plzní, kterou Barcelona přivítá na úvod základní skupiny ve středu, ve formě. Po přestupu z Bayernu vyšel naprázdno jen v prvním kole a s pěti góly se dělí o vedení pořadí střelců La Ligy s Iago Aspasem z Viga.