Největší favorit na MS v Kataru? Podle Messiho to jsou Francie s Brazílií

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama
Největší favorit na MS v Kataru? Podle Messiho to jsou Francie s Brazílií
Největší favorit na MS v Kataru? Podle Messiho to jsou Francie s Brazílií
Největší favorit na MS v Kataru? Podle Messiho to jsou Francie s BrazíliíProfimedia
Lionel Messi (35) prohlásil, že obhájci titulu Francie a Brazílie jsou největšími favority na vítězství na mistrovství světa v Kataru. Podle kapitána Argentiny mají tyto celky jádro hráčů, kteří už spolu hrají dlouho.

Messi uvedl, že Brazílie, Německo, Francie, Anglie a Španělsko jsou vždy označovány za favority na vítězství. Útočník se ale domnívá, nejlepšími týmy na turnaji, který se bude konat od 20. listopadu do 18. prosince, jsou Francie a Brazílie.

"Vždycky říkáme ty samé velké týmy... ale kdybych si měl vybrat, Brazílie a Francie jsou dva velcí kandidáti na vítězství na mistrovství světa," řekl Messi pro DIRECTV Sports.

"Už dlouho mají stejnou skupinu hráčů, která funguje dobře. Francie, až na poslední Euro, kdy vypadla už v osmifinále a nevedla si zrovna nejlépe, má několik výjimečných hráčů. Mají jasnou představu co chtějí hrát a stejného trenéra (Didiera Deschampse). Brazílie je na tom podobně (pod vedením Titeho)," řekl bývalý hráč Barcelony, který nyní obléká dres PSG.

Messi nezmínil Argentinu, která je neporažená v 35 zápasech, mezi favority, přestože tým Lionela Scaloniho loni vyhrál Copa America, když ve finále porazil Brazílii.

Trenéra Argentiny Scaloniho trápí zranění

Argentinu však v poslední době trápí zranění klíčových hráčů Paula Dybaly a Angela Di Marii. Scaloni označil říjnové přetížení klubového fotbalu za "příšerné", ale vyzval své hráče, aby se před mistrovstvím světa nedrželi zpátky, jen aby se vyhnuli riziku zranění.

"Nacházíme se v poměrně obtížné fázi. Hráči hrají hodně zápasů," řekl Scaloni pro AFAestudio. "Mohou nastat problémy, protože jsou tu zranění. Je to ale součást toho, že jsme elitní hráči a hráči národního týmu," prohlásil argentiský trenér. "Mám obavy, ale nemůžete s tím moc udělat. Věřím, že hráč musí jít na hřiště hrát a nemyslet na to, co přijde - to může být na škodu. Nechte je hrát přirozeně," dodal Scaloni.

Argentina se v posledním přípravném zápase před cestou na mistrovství světa utká se Spojenými arabskými emiráty. V Kataru odehraje 22. listopadu úvodní zápas skupiny C proti Saúdské Arábii. Dalšími týmy ve skupině jsou Mexiko a Polsko.

Zápasový program Argentiny
Zápasový program ArgentinyLivesport