Nestárnoucí Murray? Brit je ve formě. Letos vyhrál už 26 zápasů, nejvíc od roku 2016

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Nestárnoucí Murray? Brit je ve formě. Letos vyhrál už 26 zápasů, nejvíc od roku 2016

Andy Murray má skvělou formu, letos vyhrál už 26 zápasů.
Andy Murray má skvělou formu, letos vyhrál už 26 zápasů.Profimedia
Andy Murray (35) v hale v Basileji porazil 6:7, 6:3 a 6:4 kvalifikanta Romana Safjullina a připsal si 26. výhru v sezoně. Více vítězných zápasů Brit zaznamenal naposledy v roce 2016. Třetí porážku v řadě utrpěl druhý hráč světa Casper Ruud, který prohrál s domácím veteránem Stanem Wawrinkou (37).

Britský tenista Andy Murray se po 17 letech představil na turnaji v Basileji a vybojoval postup do druhého kola. Bývalá světová jednička porazila po více než dvou a půl hodinách 6:7, 6:3, 6:4 Romana Safiullina.

Murray, jenž hrál v Basileji naposledy jako osmnáctiletý v roce 2005, se dokázal dostat z nepříznivého stavu 1:4 v třetím setu a vyhrál posledních pět gamů zápasu. "Trochu jsem změnil způsob returnování, díky tomu jsem si dokázal vytvořit nějaké příležitosti a trochu mu (soupeři) to znechutit," řekl trojnásobný grandslamový šampion a dvojnásobný olympijský vítěz.

Aktuálně 49. hráč světového žebříčku Murray v úterý vyhrál 26. zápas na ATP Tour v sezoně. Je to nejvíc od roku 2016, který zakončil se 78 výhrami jako světová jednička. Poté jeho kariéru výrazně ovlivnily potíže s kyčlemi, kvůli nimž už málem s tenisem skončil.

O překvapení se v Basileji postaral další veterán, Švýcar Stan Wawrinka. Trojnásobný grandslamový vítěz, jenž je aktuálně na 194. místě žebříčku, porazil 6:4, 6:4 světovou dvojku Caspera Ruuda z Norska. Ruud od prohraného finále US Open s Carlosem Alcarazem vyhrál na ATP Tour pouze jeden zápas a připsal si třetí porážku za sebou.

Halový turnaj v Basileji se hraje po dvou vynechaných ročnících kvůli koronavirovým omezením. Dosud posledním vítězem byl v roce 2019 místní rodák Roger Federer, jenž před měsícem na Laver Cupu v Londýně ukončil kariéru.

Výsledky ATP Basilej