Nizozemsko – Ekvádor 1:1. Valencia třetím zásahem v turnaji pomohl obrat favorita

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama
Nizozemsko – Ekvádor 1:1. Valencia třetím zásahem v turnaji pomohl obrat favorita
Aktualizováno
Ekvádor dokázal překvapit favorizované Holanďany.
Ekvádor dokázal překvapit favorizované Holanďany.Opta by Stats Perform / AFP
Fotbalisté Nizozemska ve svém druhém zápase na MS v Kataru nepotvrdili roli favorita a s Ekvádorem pouze remizovali 1:1. Ačkoliv Holanďané první poločas díky brance Codyho Gakpa (23) vyhráli 1:0, ve druhém poločase se o vyrovnání postaral Enner Valencia (33), jenž se tak prosadil i ve druhém zápase na šampionátu a vsítil již svou třetí branku.

Brzké vedení Nizozemska zařídili oba střelci z úvodního zápasu. Klassen na hranici šestnáctky chytře přenechal míč Gakpovi a ten bez větších rozmyslů nechytatelně vypálil k bližší tyči. Stal se tak teprve druhým nizozemským fotbalistou, jemuž se podařilo skórovat při prvních dvou startech na šampionátu.

Sestřih zápasu Nizozemsko – Ekvádor (1:1)
Livesport

Brzký zásah do sítě La Tri uklidnil hráče v oranžových dresech natolik, že přešli do pasivního módu. Toho se snažil využít tým z Jižní Ameriky, jenž svého soupeře zatlačil. Největší šanci ekvádorských fotbalistů zaznamenal střelec Valencia, který tvrdou ranou ze 32. minuty donutil Andriese Nopperta k výbornému zákroku. V závěrečných sekundách nastavení se prosadil lehkou tečí obránce Pervis Estupiňán, zvednutý praporek pomezního však radost hráčům v modrém sebral.

Zápas mezi Nizozemskem a Ekvádorem byl poměrně vyrovnaný
Zápas mezi Nizozemskem a Ekvádorem byl poměrně vyrovnanýOpta by Stats Perform

Stejně jako v první půli, přišla hned po změně stran rychlá branka. Tentokrát se ovšem prosadil Ekvádor a autorem gólu nebyl nikdo jiný než Valencia. Estupiňán vyslal nebezpečnou ránu směrem k Noppertovi, ten ji ale vyrazil pouze před sebe a zatím nejlepší střelec světového šampionátu už měl snadnou práci.

V 58. minutě mohl obrat dokonat Gonzalo Plata, jeho nádherný projektil však doplachtil jen na břevno. V závěru utkání ekvádorská aktivita poněkud polevila a žádný z týmů už se ke gólovým příležitostem nedostal. Hvězdný Valencia navíc z důvodu zranění opět nedohrál.

Livesport hráč utkání: Enner Valencia (Ekvádor)

Přehled zápasu Nizozemsko – Ekvádor 1:1