Návrat po pěti letech a šok. Norsko se loučí s Eurem a hvězda Hegerberg neskrývá zklamání

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Návrat po pěti letech a šok. Norsko se loučí s Eurem a hvězda Hegerberg neskrývá zklamání

Ada Hegerberg se vrátila do reprezentace po pěti letech.
Ada Hegerberg se vrátila do reprezentace po pěti letech.Profimedia
Měl to být triumfální návrat po pětileté absenci v národním týmu. Tahanice s norským fotbalovým svazem jsou minulostí, letos v létě měla Ada Hegerberg (27) bezstarostně zářit. Místo toho se Norky s probíhajícím mistrovství Evropy loučí předčasně, už po skupinové fázi, kvůli senzační prohře 0:1 s Rakouskem. Jejich celkové skóre zní kvůli debaklu s Anglií 4:10.

První držitelka zlatého míče pro nejlepší fotbalistku planety na klubové úrovni dosáhla naprosto všeho. Po 21měsíčním laborování s kolenem právě Lyonu pomohla k dalšímu triumfu v Lize mistryň - svému již šestému - a stala se rekordmankou v počtu gólů v soutěži.

Na mezinárodní úrovni však zklamání střídá zklamání. S reprezentační kariérou se totiž Hegerberg loučila povědomým výsledkem - po dalším exitu v základní skupině na Euru 2017. Svůj vrchol tak paradoxně hvězdná hráčka zažila už v 18 letech, když na stejném šampionátu o čtyři roky dříve odehrála 90 minut prohraného finále s Němkami. Od té doby na výrazný reprezentační úspěch čeká; s mistrovstvím světa 2015 se loučila už v osmifinále.

"Každý na tom neseme svůj díl zodpovědnosti, včetně mě. Chtěla bych se skoro až omluvit za všechnu podporu, kterou jsme dostaly,” prohlásila po hořkém konci 27letá útočnice.

Ada Hegerberg sama na turnaji nezaznamenala ani bod krom asistence na první gól proti Severnímu Irsku (4:1). V rozhodujícím utkání s Rakouskem silný tým s Caroline Graham Hansen (Barcelona) či Guro Reiten (Chelsea) neprověřil brankářku soupeře až do 89. minuty a po své nejtěžší porážce v dějinách turnaje (0:8 s Anglií) vyšel opět střelecky naprázdno.