Nosková po finále ocenila výkon Sabalenkové a věří, že může porážet i ty nejlepší

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Nosková po finále ocenila výkon Sabalenkové a věří, že může porážet i ty nejlepší

Nosková po životním turnaji v Adelaide cítí, že může porážet nejlepší.
Nosková po životním turnaji v Adelaide cítí, že může porážet nejlepší.Profimedia
Pro tenistku Lindu Noskovou (18) bylo životní vystoupení na turnaji WTA v Adelaide obrovskou zkušeností. Rodačka ze Vsetína prošla z kvalifikace do premiérového finále, kde ji zastavila světová pětka Aryna Sabalenková (24) z Běloruska (3:6, 6:7). Po zisku skalpů řady hvězd talentovaná Češka na webu turnaje řekla, že si zvedla sebevědomí a může se díky tomu v ideálním rozpoložení měřit i se světovou špičkou.

"Dnes to byl velmi těžký zápas. Aryna hrála prostě úžasně," řekla Nosková, která v utkání ani jednou neprolomila soupeřčin servis. "Neměla jsem moc šancí. Byly tam nějaké brejkboly, ale ona se z toho pokaždé díky servisu dostala. Bylo těžké to prolomit," doplnila česká tenistka.

Navzdory finálové porážce sehrála Nosková nejlepší turnaj v kariéře a vylepšila dosavadní maximum, kterým byla semifinálová účast na loňském Livesport Prague Open. Po úspěšné kvalifikaci vyřadila v prvním kole světovou osmičku Darju Kasatkinovou z Ruska, ve čtvrtfinále zdolala bývalou jedničku Bělorusku Viktorii Azarenkovou a v semifinále porazila druhou hráčku světa Ons Jabeurovou z Tuniska.

"Myslím, že když si věřím a věřím své hře, mohu se do toho pustit. Mohu určitě hrát a v současné době i porazit některé z nejlepších hráček na světě," uvedla Nosková.

Výrazný posun v žebříčku WTA

Předloňská vítězka juniorského Roland Garros se posune v žebříčku WTA ze 102. na 56. místo. Získala také sebejistotu před lednovým Australian Open. "Je to skvělý pocit. Musím ale také dál zlepšovat svoji hru. Stále je v ní hodně slepých míst. Pořád je na čem pracovat," doplnila.

Noskovou pochválila také její přemožitelka Sabalenková. Podle Bělorusky má svěřenkyně trenéra Tomáše Krupy velkou budoucnost. "Jsem si stoprocentně jistá, že ji uvidíme ve finále ještě mnohokrát," konstatovala Sabalenková.

Přehled zápasu Nosková – Sabalenková 3:6,6:7(4)