Očekávání Vítkovic je opět vyšší než loni. Do vysněného semifinále jim má pomoci Mueller

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Očekávání Vítkovic je opět vyšší než loni. Do vysněného semifinále jim má pomoci Mueller

Očekávání Vítkovic je opět vyšší než loni. Do vysněného semifinále jim má pomoci Mueller
Očekávání Vítkovic je opět vyšší než loni. Do vysněného semifinále jim má pomoci MuellerProfimedia
S posíleným kádrem a vyššími ambicemi oproti minulé sezoně vstoupí do nového ročníku hokejové extraligy Vítkovice. Ostravský klub v létě angažoval elitního střelce Petera Muellera (34) a věří, že se to projeví i na výsledcích. Cílem je postup do semifinále, ve kterém se Vítkovice představily naposledy v roce 2011.

"Všichni jsme se snažili postavit a udělat co možná nejsilnější kádr. A i očekávání z naší strany bude vyšší, než bylo loni. Vždy se chceme posunout výše o nějaký ten krok. Oproti loňsku, kdy jsme byli ve čtvrtfinále, se chceme dostat do semifinále," uvedl sportovní ředitel klubu Roman Šimíček na klubovém webu.

Vítkovičtí si podle jeho slov dobře uvědomují, že si vytvářejí tlak sami na sebe. "Ale bez toho to nejde. Opravdu chceme naše výkony a výsledky posunout o stupínek výše a věřím, že se nám to povede. Myslím si, že kádr je kvalitní, tréninky jsou kvalitní. Vidíme, že tým směřuje správným směrem. Ale pořád musíme být hodně pokorní," podotkl Šimíček.

Nejvýraznější posilou Vítkovic je americký útočník Mueller, který v předešlých čtyřech sezonách patřil mezi klíčové postavy Brna a nejproduktivnější hráče soutěže. Vedle toho do klubu přišli brankář Lukáš Klimeš, obránci Juraj Mikuš, Mário Grman a Willie Raskob nebo útočník Peter Krieger.

Aktuální soupiska hokejistů Vítkovic

Tým naopak opustili gólman Daniel Dolejš, obránci Guntis Galvinš, Ruslan Pedan a Alexej Solovjov a útočníci Rob Flick, Radovan Bondra a Jan Hruška. Výrazným oslabením je odchod kapitána Romana Poláka, který ukončil kariéru.

Vítkovice v přípravě odehrály devět zápasů a šest jich vyhrály. Před startem soutěže je čeká ještě generálka ve čtvrtek na ledě Komety Brno. Trenér Miloš Holaň si pochvaloval zejména konfrontaci se švýcarskými a francouzskými týmy.

"Především švýcarští soupeři nám otevřeli oči a ukázali nám, kde nás tlačí bota. Byla to velká zkušenost pro hráče i pro nás trenéry. Výsledky jsou akorát. Já nejsem moc zastáncem toho, aby mužstvo vše v přípravě vyhrálo, protože pak to svádí k tomu myslet si, že vše už je uděláno a není potřeba na ničem pracovat. Na druhé straně není dobré vše prohrát," uvedl Holaň, jehož asistentem je i nadále Radek Philipp.

Zápasový program Vítkovic