Odermatt v Alta Badii potvrdil svou dominanci a dojel si pro další triumf v obřím slalomu

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Odermatt v Alta Badii potvrdil svou dominanci a dojel si pro další triumf v obřím slalomu

Odermatt v obřím slalomu opět exceloval.
Odermatt v obřím slalomu opět exceloval.Profimedia
Švýcarský favorit Marco Odermatt (25) vyhrál druhý obří slalom v Alta Badii a po devátém pódiovém umístění z deseti startů v sezoně zvýšil náskok v čele Světového poháru. Olympijský šampion a držitel malého křišťálového glóbu za minulý ročník měl obrovský náskok už po prvním kole a na sjezdovce Grand Risa vedení uhájil v součtu o dvě desetiny před norským rivalem Henrikem Kristoffersenem (28).

Odermatt v neděli v Alta Badii začal až devátým časem, ale druhou jízdou se probojoval k bronzu. Dnes si jel od začátku svůj závod. První kolo vyhrál před Kristoffersenem o šest desetin, další lyžaři měli více než sekundový odstup. Třetí nakonec skončil Slovinec Žan Kranjec, jeho manko na Odermatta činilo po dvou kolech 92 setin.

Po triumfech v Söldenu i Val d'Isere a také super-G v Lake Louise Švýcar oslavil čtvrté pohárové vítězství v sezoně. "Tohle byl dost možná jeden z nejtěžších soubojů, nejen se soupeři, ale s tratí a s únavou. Mám toho plné zuby. Dva závody během dvou dnů jsou fyzicky strašně náročné," řekl Odermatt v televizním rozhovoru.

Do Vánoc je v programu SP ještě čtvrteční večerní závod v Madonně di Campiglio, ale Odermatt slalomy nejezdí. "Bude čas a prostor si teď trochu odpočinout," těšil se.

Kompletní výsledky obřího slalomu v Alta Badii

Nejrychlejší muž nedělního obřího slalomu Lucas Braathen vypadl po chybě v prvním kole. Jiný Nor Alexander Aamodt Kilde, specialista na rychlostní disciplíny, je v pořadí SP druhý, na Odermatta ztrácí po 11 závodech již 271 bodů.

Na startu chyběl český reprezentant Kryštof Krýzl, neboť si v Alta Badii v prvním závodu poranil levé koleno a čeká na výsledky dnešní magnetické rezonance.