Kilde nenavázal na své triumfy, první sjezd ve Val Gardeně ovládl Kriechmayr

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Kilde nenavázal na své triumfy, první sjezd ve Val Gardeně ovládl Kriechmayr

Kriechmayr ovládl sjezd ve Val Gardeně.
Kriechmayr ovládl sjezd ve Val Gardeně.Profimedia
Úřadující mistr světa Rakušan Vincent Kriechmayr (31) vyhrál pohárový sjezd ve Val Gardeně a vítězně zahájil tamní náročný třídenní program. V odloženém závodu z Beaver Creeku porazil o 11 setin sekundy lídra Světového poháru Marca Odermatta (25) ze Švýcarska, jenž i při sedmém startu v sezoně vybojoval medailové umístění. Pátý byl vítěz předchozích dvou sjezdů této zimy Nor Aleksander Aamodt Kilde (30).

Lyžaři dnes závodili na kratší trati z nižšího startu, odkud v pátek pojedou super-G. Kriechmayr ukončil čekání rakouské velmoci na první triumf v této sezoně, dojel si pro třinácté vítězství v SP v kariéře, z toho šesté ve sjezdu. "Dal jsem do toho absolutně všechno, riskoval jsem i život. Jen v jedinou chvíli jsem měl možná dvě procenta rezervu," řekl vítězný Rakušan.

Odermatt absolvoval sjezd ve Val Gardeně poprvé a navíc na nových lyžích. Krále dosavadních dvou sjezdů sezony Kildeho porazili i další Rakušan Matthias Mayer a Francouz Johan Clarey. Program na proslulé sjezdovce Saslong zakončí v sobotu další sjezd.

Kompletní pořadí sjezdu ve Val Gardeně