Pastrňák a Zacha asistovali u výhry Bostonu, Vejmelka přispěl ke dvěma bodům Arizony

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Pastrňák a Zacha asistovali u výhry Bostonu, Vejmelka přispěl ke dvěma bodům Arizony

Aktualizováno
Pastrňák a Zacha asistovali u výhry Bostonu, Vejmelka přispěl ke dvěma bodům Arizony
Pastrňák a Zacha asistovali u výhry Bostonu, Vejmelka přispěl ke dvěma bodům ArizonyProfimedia
Čeští útočníci David Pastrňák (26) a Pavel Zacha (25) si připsali po asistenci při výhře hokejistů Bostonu 3:1 na ledě Vegas. Pastrňák zaznamenal 38. kanadský bod v sezoně a upevnil si pozici v první desítce produktivity NHL. Pavel Francouz (32) třiceti zákroky vychytal výhru Colorada nad St. Louis 3:2 v prodloužení. V nastaveném čase se radoval také Karel Vejmelka (26), jenž zneškodnil 37 střel Philadelphie a pomohl Arizoně k vítězství 5:4.

Vegas – Boston 1:3

Boston v souboji nejlepších celků obou konferencí musel po brance Marka Stonea dotahovat jednobrankové manko. Vyrovnání obstaral ve 24. minutě Patrice Bergeron, jehož našel v ideální pozici mezi kruhy Pastrňák. Český útočník bodoval v pátém zápase v řadě a potvrdil, že je nejproduktivnějším hráčem Bruins.

V úvodu třetí třetiny se Boston poprvé v zápase dostal do vedení. Taylor Hall vysunul Zachu, ten si zkušeně poradil s jediným obráncem a předložil puk Jakeovi DeBruskovi, jenž bez problému překonal přesouvajícího se gólmana Logana Thompsona.

"Viděl jsem, že je J.D. (DeBrusk) volný, tak jsem se jen soustředil na to, abych k němu dostal přihrávku. Obránce šel dolů a já tušil, že mi zkusí sklouznout pod nohy. Naštěstí jsem mu rychle přehodil hokejku a dostal puk až na zadní tyč k Jakeovi," popsal rozhodující akci Zacha.

Konečnou podobu výsledku dal v 50. minutě Charlie Coyle. Bruins napravili zaváhání ze zápasu s Arizonou, které v pátek podlehli 3:4 a v čele NHL mají dvoubodový náskok na New Jersey.

Přehled utkání Vegas – Boston

Arizona – Philadephia 5:4pp

Coyotes po Bostonu porazili i Philadelphii a díky druhé výhře za sebou si v tabulce Západní konference upevnili 14. příčku. Vejmelka stejně jako proti Bruins dostal svou úspěšnost zákroků nad 90 procent a podruhé v sezoně zaznamenal dvě výhry v po sobě jdoucích zápasech. Hlavním strůjcem vítězství 5:4 v prodloužení byl Clayton Keller, který vstřelil hattrick.

"Skvělý pocit. K hattricku jsem měl několikrát dobře nakročeno, ale až dneska jsem ho dokázal zkompletovat. Jsem rád, že se mi to povedlo v zápase, který jsme dotáhli do vítězného konce," řekl Keller. "Po povedené první třetině jsme začali být moc sebevědomí a pouštěli jsme soupeře do laciných šancí. Veggie (Vejmelka) naštěstí pochytal spoustu střel a udržel nás ve hře," dodal střelec vítězného gólu Coyotes.

Přehled utkání Arizona – Philadelphia

St. Louis – Colorado 2:3pp

Třemi góly se blýskl také coloradský Mikko Rantanen. Finský útočník dovedl obhájce Stanley Cupu k první výhře po čtyřech nevydařených zápasech. Z dvou bodů se radoval také Francouz, jenž vychytal teprve třetí vítězství v sezoně. Na zisku dvou bodů měl výrazný podíl také Francouz, jenž vychytal třetí vítězství v ročníku a byl za spolehlivý výkon vyhlášen druhou hvězdou zápasu.

Český brankář držel až do 49. minuty čisté konto, poté ale inkasoval dvakrát během deseti minut a Colorado rázem prohrávalo 1:2. Po druhé obdržené brance naskočil za Francouze šestý hráč do pole a český gólman sledoval závěrečný tlak Avalanche pouze ze střídačky. Na led se vrátil až v čase 59:51, poté co Rantanen poslal zápas do prodloužení. V něm pak po 29 sekundách zkompletoval hattrick a přisoudil Lavinám bod navíc.

"Líbila se mi naše touha po vítězství. Nebyl to dokonalý zápas, ale bojovali jsme do poslední chvíle a nakonec jsme zlomili sérii proher. Je skvělé, že jsme v závěru dokázali zareagovat na nepříznivý vývoj a v prodloužení jsme rychle rozhodli," uvedl trenér Colorada Jared Bednar.

Přehled utkání St. Louis – Colorado

Columbus – Los Angeles 6:5pp

Druhé vítězství za sebou vybojovali hokejisté Columbusu. Nejhorší tým Východní konference po výhře nad Calgary zdolal Los Angeles 6:5 v prodloužení a přiblížil se předposlední Ottawě na rozdíl dvou bodů. Pod čtyři branky Blue Jackets se podepsal útočník Jack Roslovic, jemuž se povedl málo vídaný kousek. Během minuty a půl vstřelil gól v přesilovce i oslabení a poslal domácí do vedení 5:3. Prodloužení dvěma brankami ve třetí části zařídil Anže Kopitar, Kings ale obrat nedotáhli. V čase 60:40 se štěstím rozhodl Johnny Gaudreau.

Přehled zápasu Columbus – Los Angelese

Winnipeg – Washington 2:5

Počtvrté v řadě uspěli hokejisté Washingtonu, kteří i díky čtyřem gólům ve druhé třetině porazili Winnipeg 5:2. Stejným výsledkem vyhrál také Seattle nad Floridou a v tabulce Západní konference poskočil na čtvrtou pozici.

Přehled zápasu Winnipeg – Washington