Plíšková zvládla derby, Vondroušovou porazila i potřetí. Dál jde v Dubaji i Muchová

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Plíšková zvládla derby, Vondroušovou porazila i potřetí. Dál jde v Dubaji i Muchová

Karolína Muchová si poradila s Bernardou Peraovou ve dvou setech.
Karolína Muchová si poradila s Bernardou Peraovou ve dvou setech.Profimedia
Bývalá finalistka Karolína Plíšková (30) přehrála na "tisícovce" v Dubaji loňskou semifinalistku Markétu Vondroušovou (23) a krajance nepovolila set ani ve třetím souboji. Karolína Muchová (26) zvládla i na čtvrtém letošním turnaji úvodní zápas a poprvé se v tomto dějišti dostala přes první kolo. Ve Spojených arabských emirátech začala hladkou výhrou nad Bernardou Peraovou (28), Američance dokonce nenabídla brejkbol.

Plíšková – Vondroušová 2:0

Karolína Plíšková se po vyřazeních v prvním kole na obou podnicích v Adelaide herně výrazně zvedla, ovšem po solidních výkonech přišla vždy nečekaná nebo jasná porážka. Na Australian Open využila příznivého losu a bez ztráty setu se dostala do čtvrtfinále, v němž nestačila na Magdu Linetteovou. Suverénně začala také v Abú Zabí, jenže ve druhém kole jasně prohrála s Jelenou Rybakinovou. Před týdnem v Dauhá prošla s přehledem tříkolovou kvalifikací a na úvod hlavní fáze vybouchla proti Jekatěrině Alexandrovové.

První zápas má úspěšně za sebou také v Dubaji, kde hraje již podesáté v kariéře a jejím maximem je finále z ročníku 2015. Bývalá světová jednička si na úvod poradila 6:3, 6:4 s loňskou semifinalistkou Markétou Vondroušovou startující na chráněný žebříček. S krajankou, která posbírala na všech třech letošních turnajích alespoň dva skalpy, vyhrála ve dvou setech i třetí vzájemný souboj.

Plíšková pustila Vondroušovou v úvodním dějství dvakrát do brejku, ale ani jeden jí nedovolila potvrdit a od stavu 2:3 uhrála čtyři gamy v řadě. Ve druhé sadě se dostala k jediné brejkbolové šanci, tu využila a sama zlikvidovala všech sedm hrozeb, ačkoli ve čtvrté hře ztrácela už 0:40 a v závěrečné byla třikrát jediný míček od ztráty podání. Zatímco po prvním servisu získala 80% bodů, po druhém jen 27%.

Třicetiletá rodačka z Loun, která loni v Dubaji kvůli zlomenině ruky neúčinkovala, si o osmifinále zahraje se světovou sedmičkou Marií Sakkariovou. Řekyně měla v úvodním kole volno a ani při jedné z předchozích tří návštěv tady nevyhrála utkání hlavní soutěže.

Muchová – Peraová 2:0

Muchová se loni v březnu vrátila po několikaměsíční pauze zaviněné zraněním břišního svalu, nejdál byla ve čtvrtfinále loni v Tallinnu a letos v Aucklandu a stále usiluje o návrat do elitní stovky světového hodnocení.

Češce se letos daří v úvodních zápasech, přes první soupeřku se dostala po Aucklandu, Australian Open a Dauhá také v Dubaji, kde při jediném předchozím startu (2020) vypadla hned na úvod s Kateřinou Siniakovou. Bývalá světová devatenáctka vstoupila do letošního ročníku dubajské akce, která si každoročně střídá status WTA 500 a WTA 1000 s katarským Dauhá, hladkou výhrou 6:1, 6:4 nad Bernardou Peraovou.

Rodačka z Olomouce, jež před týdnem v Dauhá sahala po skalpu členky Top 10 Caroline Garciaové, byla od začátku jasně lepší. Američanku nepustila k jedinému brejkbolu, v úvodním gamu druhé sady slavila třetí brejk a náskok si udržela až do konce utkání. K postupu si pomohla osmi esy, po prvním podání získala 27 ze 30 fiftýnů.

Muchová tak v další fázi doplnila Petru Kvitovou, Barboru Krejčíkovou, Marii Bouzkovou a Lindu Fruhvirtovou a Češky jsou v podstatě v Dubaji stále stoprocentní, pokud nepočítáme souboj Plíškové s Vondroušovou, v němž jedna skončit musela.

O osmifinále bude bojovat se Soranou Cirsteaovou. Rumunka přerušila sérii čtyř porážek, když odvrátila dva mečboly Beatriz Haddadové Maiaové a nasazenou Brazilku nakonec po třech a půl hodinách (nejdelší letošní zápas na WTA) přetlačila.