Plzeň si poradila se Slováckem 3:0, Vlkanova v první minutě přihrál na gól

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Plzeň si poradila se Slováckem 3:0, Vlkanova v první minutě přihrál na gól

Aktualizováno
Adam Vlkanova byl proti Slovácku vidět, už ve 38. vteřině nahrál na gól.
Adam Vlkanova byl proti Slovácku vidět, už ve 38. vteřině nahrál na gól.Profimedia
Souboj pohárových zástupců měl možná až nečekaně jednoznačný průběh. Plzeň doma bez větších problémů přehrála Slovácko 3:0 a hodně vidět byl Adam Vlkanova (27). Čerstvá posila z Hradce Králové už ve 38. vteřině zápasu přihrála Janu Kopicovi (32), který o pár vteřin později zakončil útok gólem. A prsty měl Vlkanova i ve druhé brance. Viktoria tak zůstává jediným neporaženým celkem FORTUNA:LIGY.

Úvodní branka zápasu na sebe nenechala dlouho čekat, už ve 42. vteřině zápasu se prosadil Kopic, kterému po chybě v rozehrávce Slovácka naservíroval míč do běhu debutant v dresu červenomodrých Vlkanova. Studená sprcha v podobě brzkého inkasovaného gólu hosty probrala a jejich útočné průniky zaměstnávaly obranu viktoriánů, k vážnějšímu ohrožení branky to ale nevedlo.

Plzeň se většinu času soustředila hlavně na obranu a trpělivě čekala na brejky. Po řadě náznaků zahrála jeden takový v závěru poločasu, kdy domácí odvrátili roh soupeře a svůj protiútok nakonec zakončili brankou, kterou si připsal Pavel Bucha. O předfinální přihrávku se opět postaral Vlkanova.

Statistiky zápasu Plzeň – Slovácko

Se změnou stran jako by si oba týmy prohodily své role, Západočeši byli najednou aktivnějším celkem a Slovácku tak nezbylo než bránit a sázet na protiútoky. Zvrat nepříznivého chodu událostí přinesla až řada střídání od stratéga Martina Svědíka.

Po změnách mělo Slovácko dobrou pasáž, kdy se mu povedlo ohrozit soupeře, nebylo jim to ale nic platné, Plzeň totiž v 70. minutě přidala další zásah. Třetí gól do sítě Slovácka doručil krásnou střelou z voleje Jhon Mosquera, jehož pumelice se v cestě za brankovou čáru dvakrát odrazila o břevno.

Livesport hráč utkání: Milan Havel (Viktoria Plzeň)