Pogačar spurterským vítězstvím v poslední etapě pečetil výhru Kolem Katalánska

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama
Pogačar spurterským vítězstvím v poslední etapě pečetil výhru Kolem Katalánska
Tadej Pogačar suverénně ovládl etapový závod Kolem Katalánska.
Tadej Pogačar suverénně ovládl etapový závod Kolem Katalánska.Profimedia
Slovinský cyklista Tadej Pogačar (25) ovládl suverénně etapový závod Kolem Katalánska. Triumf pečetil výhrou v hromadném spurtu v závěrečné sedmé etapě v Barceloně, kterou navázal na předchozí tři dílčí vítězství v horských etapách. Český vrchař Jan Hirt dojel do cíle 145,3 km dlouhé trati ve druhé skupině s odstupem 34 sekund za vítězem a v konečném hodnocení závodu WorldTour obsadil 20. místo.

Pogačar závod v Katalánsku pojal jako součást přípravy na premiérový start na květnovém Giru d'Italia. V celkovém pořadí 103. ročníku vyhrál s náskokem 3:41 minuty před domácím Mikelem Landou a odškrtl si další krůček ke splnění jednoho z kariérních cílů, kterým je výhra v každém ze sedmi nejdůležitějších týdenních etapových závodů.

Vedle Katalánska má už Pogačar na kontě triumfy v závodech Paříž-Nice a Tirreno-Adriatico. "Chci si je všechny odškrtnout. Ale vzhledem k závodnímu kalendáři to bude trochu trvat," řekl dvojnásobný šampion Tour de France. V budoucnu bude chtít zaútočit na výhry v závodech Kolem Romandie, Kolem Švýcarska, Kolem Baskicka a na Critérium du Dauphiné.

V hledáčku dál má i vítězství ve všech pěti monumentech, které dosud pokořilo jen trio Belgičanů Rik Van Looy, Eddy Merckx a Roger De Vlaeminck. Pogačar už má ve sbírce prvenství v závodech Kolem Flander, Lutych-Bastogne-Lutych a Kolem Lombardie. Schází mu ještě Milán-Sanremo a Paříž-Roubaix.

Výsledky závodu Kolem Katalánska