Vynechal dva roky, teď by se rád rozloučil doma. Sagan nevyloučil start na Okolo Slovenska

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama
Vynechal dva roky, teď by se rád rozloučil doma. Sagan nevyloučil start na Okolo Slovenska
Sagan dal slovenským fanouškům naději.
Sagan dal slovenským fanouškům naději.TASR
Slovenský cyklista Peter Sagan (34) nevyloučil účast na červnovém závodě Okolo Slovenska. V rozhovoru pro slovenský denník Šport uvedl, že konečné rozhodnutí v této věci ještě nepadlo.

Přestože se Sagan od sezony 2024 soustředí na horská kola, v březnu se zúčastní dvou silničních závodech ve Slovinsku. Tam bude startovat v dresu týmu Pierre Baguette Cycling, jehož členem je i jeho bratr Juraj. V květnu by se měl s týmem zúčastnit také etapového závodu Kolem Maďarska.

Pozornost médií se tak začala soustředit na závod, který je na programu od 26. června. "Samozřejmě by bylo skvělé, kdybych mohl jet závod Okolo Slovenska, který jsem v předchozích dvou letech vynechal. Rád bych vzdal hold úžasným slovenským fanouškům a ještě raději bych byl součástí slovenského týmu," řekl.

"Chci, aby všichni pochopili, že by to pro mě znamenalo opravdu hodně. Přesto musíme vše postupně vyhodnotit a učinit vhodné rozhodnutí. Věřím, že vše bude brzy jasné," komentoval Sagan.

V seriálu horských kol jezdí Sagan za tovární tým Specialized a tento víkend ho čeká závod cross country ve francouzském Marseille. Čtyřiatřicetiletý jezdec by rád startoval v horských kolech na olympijských hrách v Paříži. Vzhledem k nízkému postavení Slovenska v žebříčku UCI je však jeho jedinou šancí získat volnou kartu.