Už jen jedna výhra. Krejčíková se Siniakovou jsou poprvé ve finále US Open

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Už jen jedna výhra. Krejčíková se Siniakovou jsou poprvé ve finále US Open

Aktualizováno
Už jen jedna výhra. Krejčíková se Siniakovou jsou poprvé ve finále US Open
Už jen jedna výhra. Krejčíková se Siniakovou jsou poprvé ve finále US OpenProfimedia
Barboru Krejčíkovou (26) a Kateřinu Siniakovou (26) dělí už jen jedna výhra od zkompletování kariérního grandslamu. Poprvé do finále US Open české vítězky pěti nejprestižnějších podniků postoupily po vítězství 6:3, 6:7, 6:3 nad americko-australskou dvojici Nicole Melicharová-Martinezová a Ellen Perezová.

O celkově šestou trofej z akcí "velké čtyřky" se utkají dvojicí Caroline Dolehideová a Storm Sandersová, nebo párem Caty McNallyová a Taylor Townsendová, které vzájemný duel v semifinále teprve čeká.

Krejčíková se Siniakovou za první společnou účastí ve finále US Open vykročily rázně a první set získaly poté, co si vypracovaly vedení 4:0. Ve druhém naopak ztrátu nabraly a i když dokázaly ze skóre 2:5 srovnat, soupeřky uspěly 7:4 v tie-breaku.

Statistiky zápasu Krejčíková/Siniaková – Melicharová-Martinezová/Perezová

Rozhodující sada už byla opět v režii české dvojice. Krejčíková se Siniakovou se ujaly vedení 3:1, náskok udržely až do konce a už jen jedna výhra je dělí od zkompletování kariérního grandslamu ve čtyřhře.

Obě spolu už dvakrát vyhrály Wimbledon i French Open a jednou Australian Open. Bez ohledu na výsledek bude Siniaková po US Open opět světovou deblovou jedničkou.

"Bylo super, že jsme zůstaly aktivní. Dobře jsme začaly, já ale poté měla výpadek. Jsem hrozně ráda, že mě Bára podržela. Chytly jsme začátek třetího setu, bojovaly. To nám dost pomohlo," řekla Siniaková, jež s Krejčíkovou letos na grandslamech už triumfovaly v Melbourne i ve Wimbledonu.