Potřetí nejlepší pár. Krejčíková se Siniakovou kralovaly WTA, hráčkou sezony je Šwiateková

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama
Potřetí nejlepší pár. Krejčíková se Siniakovou kralovaly WTA, hráčkou sezony je Šwiateková
České duo Krejčíková, Siniaková v New Yorku zkompletovalo kariérní Grand Slam.
České duo Krejčíková, Siniaková v New Yorku zkompletovalo kariérní Grand Slam.Profimedia
Tenistky Barbora Krejčíková (26) a Kateřina Siniaková (26) byly podruhé za sebou a potřetí v kariéře vyhlášeny nejlepším deblovým párem sezony WTA Tour. Češky letos získaly tituly na Australian Open, ve Wimbledonu a na US Open, přičemž v New Yorku zkompletovaly kariérní Grand Slam.

Tenisoví novináři zvolili Krejčíkovou a Siniakovou, jež je aktuálně ve čtyřhře na prvním místě světového žebříčku, nejlepším deblovým párem poprvé v roce 2018 a podruhé loni.

Nejlepší hráčkou sezony je prvně světová jednička Iga Šwiateková z Polska, jež letos vyhrála osm turnajů včetně grandslamových Roland Garros a US Open. V sezoně si jednadvacetiletá rodačka z Varšavy připsala 67 vítězných zápasů.

O cenu pro nováčka roku se ucházela sedmnáctiletá Češka Linda Fruhvirtová, jež v září v Čennaí získala premiérový titul na WTA Tour. Z šestičlenné nominace dostala přednost Číňanka Zheng Qinwen, jež se v závěru sezony dostala na 25. místo žebříčku.

Hráčkou s nejlepším zlepšením byla vyhlášena Beatriz Haddadová Maiaová a vyhrála jednu z cen WTA Tour jako první Brazilka od jejich zavedení v roce 1977. Za comeback byla oceněna Němka Tatjana Mariaová, která se na okruh vrátila po porodu druhého dítěte. Trenérem roku je David Witt, pod jehož vedením se letos Američanka Jessica Pegulaová posunula na třetí místo žebříčku.