Předčasný konec sezony. Neymar půjde na operaci, s kotníkem laboruje už poněkolikaté

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Předčasný konec sezony. Neymar půjde na operaci, s kotníkem laboruje už poněkolikaté

Neymarovi skončila sezona, s kotníkem musí na operaci.
Neymarovi skončila sezona, s kotníkem musí na operaci.AFP
Neymar (31) už poněkolikáté v kariéře laboruje s kotníkem a v PSG se tentokráte rozhodli neriskovat. Řešením pro brazilského útočníka se stane operace, po níž jihoamerický fotbalista přijde o zbytek letošní sezony.

Neymar se zranil v únorovém utkání proti Lille a vyšetření odhalilo poškození vazů. Podle prvních zpráv se jeho absence měla pohybovat v řádu několika týdnů a nebyl vyloučen jeho start ve středeční odvetě osmifinále Ligy mistrů proti Bayernu Mnichov, realita ale nakonec bude jiná.

"Neymar měl v průběhu uplynulých let s kotníkem problémy opakovaně a po posledním zranění ze 20. února nám lékařský tým doporučil operaci, aby byla vyloučena možnost, že si zranění v budoucnosti znovu obnoví. S tím souhlasili všichni experti, s nimiž jsme situaci konzultovali," stojí v prohlášení PSG.

"Operace bude provedena v nejbližších dnech v Dauhá. Očekáváme, že doba léčení zabere tři až čtyři měsíce," informoval dále francouzský mistr.

Neymara trápil kotník i na mistrovství světa v Kataru. Zranil se hned v prvním zápase proti Srbsku a ve skupině už nenastoupil. Poté pomohl porazit Koreu, ale vyřazení od Chorvatska ve čtvrtfinále už neodvrátil. "Vrátím se silnější," napsal nyní na Instagram Neymar, jenž v Dauhá vstřelil Chorvatsku 77. gól v reprezentaci a vyrovnal rekord legendy Pelého.

V letošní sezoně se Brazilec zastaví na 29 soutěžních startech, v nichž nastřílel 18 branek. PSG míří za dalším titulem, horší je jeho situace v Lize mistrů, za dva dny se v Bavorsku proti Bayernu Mnichov pokusí dohnat jednobrankové manko z prvního duelu. 

Více o zápase Bayern – Paris SG