Marseille – PSG. Nemůžeme spoléhat jen na Mbappého, upozorňuje kouč PSG Galtier

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama
Marseille – PSG. Nemůžeme spoléhat jen na Mbappého, upozorňuje kouč PSG Galtier
Christophe Galtier se při návratu domů do Marseille vítězství nedočkal.
Christophe Galtier se při návratu domů do Marseille vítězství nedočkal.
Profimedia
Pro svůj tým se zdá být čím dál víc nepostradatelný. Při velkolepé otočce s Lille (4:3) vstřelil Kylian Mbappé (24) dvě branky, přesto trenér Paris Saint-Germain Christophe Galtier (56) před nedělním Le Classique s Olympiquem Marseille hlásí: "Nemůžeme se spoléhat pouze na něj."

Když před týdnem PSG ukončilo sérii tří zápasů bez vítězství, což se mimochodem v "katarské éře" klubu stalo teprve potřetí, posteskl si trenér Galtier nad nedostatkem koncentrace svých svěřenců. Není divu, vždyť Pařížané vedli v Parku Princů po 17 minutách už 2:0, přesto tři minuty před koncem řádné hrací doby jednu branku ztráceli.

Úchvatný závěr utkání však vynesl PSG tři body, pod něž se vrchovatou měrou podepsala hvězdná trojice M-N-M. Úvodní trefu zápasu zaznamenal Mbappé a záhy zvýšil na 2:0 Neymar. V dramatickém závěru pak vystřelil vyrovnání druhou brankou Mbappé, zatímco ve čtvrté nastavené minutě trefil vítězství fantastickou ránou z přímého kopu Lionel Messi.

Mbappé se s 15 ligovými trefami dostal do společnosti Folarina Baloguna a Jonathana Davida a průběžně tak kraluje nejlepším střelcům Ligue 1. Jeho přínos pro tým je nezpochybnitelný, což jen potvrzuje jeho absence ve dva týdny starém pohárovém duelu s Marseille. Právě v něm totiž Pařížané bez své hvězdy prohráli 1:2.

Nejlepší střelci Ligue 1.
Opta by Stats Perform / @PSG_English

"Budeme muset vyhrávat souboje, abychom se dostali z nátlakové hry Marseille. Budeme muset mít více náběhů za obranu, což nám v pohárovém zápase chybělo. S Kylianem je mít budeme," věří Galtier ve zlepšení před 87. derby Le Classique, které se znovu, stejně jako před 14 dny, uskuteční na Stade Vélodrome v Marseille.

Rodák z hlavního města Provence se však nechce spoléhát pouze na Mbappého. "Nejen on by nám měl pomoci. Je schopný udělat rozdíl, ale ostatní hráči budou muset také ukázat větší odhodlání, abychom Marseille porazili."

Trenér Marseille Igor Tudor v pátek prohlásil, že PSG je díky hráčské kvalitě favoritem všech zápasů. S tím však Galtier nesouhlasil, naopak vyjádřil přesvědčení, že jeho tým musí oproti posledním zápasům ukázat progres, pokud chce v neděli zvítězit.

"Nemohu říci, že Marseille je favoritem," vysvětlil Galtier a dodal: "Ani my jím nejsme."

Pořadí na čele Ligue 1.
Livesport

"Budeme muset hrát celý zápas na velmi vysoké úrovni, abychom vyhráli. Mají dobrou formu a budou je hnát dopředu fanoušci," poukázal trenér vedoucího celku Ligue 1 na skutečnost, že Olympique v tomto kalendářním roce vyhrál devět zápasů z jedenácti. Vedoucímu PSG se přiblížil na rozdíl pěti bodů a dál pomýšlí na první titul od sezony 2009/10. Pokud ovládne nedělní šlágr Ligue 1, může situaci na čele tabulky výrazně zdramatizovat.

Proti klubu z pobřeží Středozemního moře však hraje absence dvou klíčových stoperů. Mimo hru je suspendovaný Chancel Mbemba i zraněný Samuel Gigot. Zásadní ztráty však počítají i v táboře hostí. Kromě Renata Sanchése totiž po zmiňovaném utkání s Lille schází také Neymar, který laboruje s poraněným kotníkem.

"Je to důležitý zápas. Jde o dva týmy, které jsou velmi blízko titulu a dělí je málo bodů. Ale jestli bude rozhodující? Myslím si, že ne," uzavřel Galtier, o jehož budoucnosti v Parku Princů se v posledních týdnech hojně spekuluje. Ve hře je totiž údajně návrat Thomase Tuchela, jemuž by mohl nahrát i případný krach PSG v Le Classique.

Více o zápasu Marseille – PSG