Premiéra s hvězdami. Na startu prvního MS v gravelu bude Štybar, Sagan či Van der Poel

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama
Premiéra s hvězdami. Na startu prvního MS v gravelu bude Štybar, Sagan či Van der Poel
Trojnásobný mistr světa v cyklokrosu Zdeněk Štybar zkusí štěstí na premiérovém MS v gravelu.
Trojnásobný mistr světa v cyklokrosu Zdeněk Štybar zkusí štěstí na premiérovém MS v gravelu.Profimedia
Dva týdny po mistrovství světa v silniční cyklistice čeká Zdeňka Štybara (36) další světový šampionát. Trojnásobný mistr světa v cyklokrosu v elitní kategorii se v neděli postaví v italské Vicenze na start premiérového šampionátu v gravelových závodech.

Klání na kolech uzpůsobených pro jízdu na štěrkových cestách přilákalo do italského Veneta i další hvězdy v čele s trojnásobným mistrem světa na silnici Slovákem Peterem Saganem a nizozemským univerzálem Mathieum van der Poelem.

"Je to výzva. Líbí se mi, že jde o jakousi kombinaci silnice a cyklokrosu, tak si ji chci vyzkoušet. Trochu mi gravel připomíná klasiku Strade Bianche, moji srdcovou záležitost. A navíc ještě nechci končit sezonu, když jsem v jejím průběhu kvůli nemocem tak málo závodil," řekl Štybar v rozhovoru pro MfDNES.

Na konci září obsadil na MS v australském Wollongongu jako nejlepší z Čechů 42. místo. V neděli bude v závodě na 194 kilometrů mezi elitou jediným českým zástupcem.

V pelotonu budou i další známá jména ze silničních závodů jako Italové Davide Ballerini, Daniel Oss a Alessandro De Marchi, Kazach Alexej Lucenko, ale také bývalý mistr světa v maratonu horských kol Rakušan Alban Lakata.

Mezi ženami bude v sobotu na 140 km dlouhé trati usilovat o další titul do své mimořádné sbírky Francouzka Pauline Ferrandová-Prévotová, která již ovládla MS na silnici, na horských kolech i v cyklokrosu.