Příprava na MS: Španělsko zvládlo generálku proti Jordánsku, Ghana porazila Švýcarsko

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama
Příprava na MS: Španělsko zvládlo generálku proti Jordánsku, Ghana porazila Švýcarsko
Aktualizováno
Příprava na MS: Španělsko zvládlo generálku proti Jordánsku, Ghana porazila Švýcarsko
Příprava na MS: Španělsko zvládlo generálku proti Jordánsku, Ghana porazila ŠvýcarskoAFP
Fotbalisté Španělska zvítězili v generálce na mistrovství světa v Kataru 3:1 na hřišti Jordánska. V Ammánu skórovali Ansu Fati (20), jeho spoluhráč z Barcelony Gavi (18) a premiérově se v reprezentaci prosadil Nico Williams (20). V nastaveném čase skóre zkorigoval domácí Al Daradreh (31).

Jordánsko - Španělsko 1:3

Gavi s Fatim dali druhý gól v národním týmu. Cenná byla trefa především pro Fatiho, jenž se do reprezentace vrátil po vleklých zraněních a více než dvou letech. Dvacetiletý útočník v úvodu utkání zužitkoval Asensiův průnik a z levé strany poslal míč ke vzdálenější tyči.

Utkání Jordánsko - Španělsko

Ghana - Švýcarsko 2:0

Pro oba týmy šlo o generálku na blížící se mistrovství světa v Kataru. Švýcarům nepomohl ani návrat brankářské jedničky Sommera, který byl kvůli zranění měsíc mimo hru. Nedávní přemožitelé české reprezentace z Ligy národů dnes prohráli po třech předchozích vítězstvích.

Utkání Ghana - Švýcarsko

Japonsko - Kanada 1:2

Vzájemný duel posloužil jako poslední příprava před šampionátem i Japonsku s Kanadou. Zámořský celek, který se mezi elitou představí po 36 letech, zvítězil v Dubaji 2:1 díky Cavalliniho penaltě z páté minuty nastavení.

Utkání Japonsko - Kanada

Maroko - Gruzie 3:0

Maroko se naladilo na začátek MS výhrou 3:0 nad Gruzií. Prosadily se útočné hvězdy afrického celku Nasjrí a Zijach, jenž dalekonosným pokusem z vlastní poloviny přeloboval brankáře Mamardašviliho. Třetí gól přidal po změně stran z penalty Búfál. Maročané prodloužili sérii bez porážky na sedm utkání.

Utkání Maroko - Gruzie

Portugalsko - Nigérie 4:0

Portugalci si poradili i bez historicky nejlepšího střelce mezinárodních zápasů a kapitána týmu Cristiana Ronalda, jenž nebyl ani na lavičce. Gólově ho zastoupil jeho spoluhráč z Manchesteru United Fernandes, který nejprve využil Dalotovu zpětnou přihrávku před branku a druhý zásah přidal z pokutového kopu. Ten naopak neproměnil v závěru Dennis a vzápětí pojistili výhru favorita debutant Ramos a Joao Mário.

Utkání Portugalsko - Nigérie