Dresy pro mistrovství světa: Hannibalovo brnění, senegalská trikolora i dánský protest

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama
Dresy pro mistrovství světa: Hannibalovo brnění, senegalská trikolora i dánský protest
Kanaďané dali přednost jednoduchosti, v těchto dresech hráli už v kvalifikaci.
Kanaďané dali přednost jednoduchosti, v těchto dresech hráli už v kvalifikaci.Profimedia
Už je jasné, jaké sestavy jednotlivé reprezentace nominovaly a tedy kteří fotbalisté budou v Kataru hrát. A proč se nepodívat na to, v čem budou hrát? Livesport Zprávy přináší pohled na dresy všech 32 účastnických týmů nadcházejícího světového šampionátu. Druhá ze čtyř částí je věnována mimo jiné sadám Kanady, Ekvádoru, Senegalu nebo Dánska.

24. Švýcarsko

Jednoduché, ale troufáme si dokonce říct, že možná až trochu nudné. Tradiční červený švýcarský dres tentokrát doplňují tenké bílé proužky v horní části.

23. Kanada

V návaznosti na švýcarskou sadu, kterou jsme vám představili výše, tu máme další jednoduchý červený dres - tentokrát kanadský. Zde se neudála žádná změna oproti tomu, co na sobě měli hráči Kanady během kvalifikace.

22. Tunisko

Jednoduché barvy - červená na domácím dresu, bílá na hostujícím - to ano. Ale také zajímavý potisk, který se k nim hodí. Dres Tuniska je inspirován Hannibalovým brněním, které se v zemi našlo před více než sto lety. Dojem kazí masivní logo Kappa umístěné na rameni.

21. Ekvádor

Ekvádor zvolil méně tradiční cestu, na každé straně dresu má jiný odstín žluté barvy, přičemž k rozdělení použil netradiční klikatou čáru namísto rovné.

20. Senegal

Senegal se vzdal svého obvyklého zeleného trikotu a zvolil cestu, která vypadá jako inspirace Ghanou. Bílý dres přichází s národní trikolorou na hrudi.

19. Polsko

Bílý dres s šedým motivem na ramenou. Polsko se rozhodlo pro jednoduchý design, kde jejich červený znak opravdu vynikne.

18. Dánsko

Tlumená sada má svůj důvod. Dánsko si vybralo jednoduchý dres jako formu protestu proti pořádání turnaje v Kataru. Jejich třetí souprava je celá černá na památku všech dělníků, kteří bohužel zemřeli při výstavbě infrastruktury turnaje.

17. Španělsko

Červený dres je nadčasovou klasikou, se kterou opravdu nelze udělat chybu. Na druhou stranu, venkovní souprava s modrými vlnami je až příliš experimentální a nepůsobí dobře.