Prostějov a Sparta se přiblížily finále tenisové extraligy. Šlágr ovládla Kvitová

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Prostějov a Sparta se přiblížily finále tenisové extraligy. Šlágr ovládla Kvitová

Petra Kvitová v extraligovém zápase s Terezou Martincovou.
Petra Kvitová v extraligovém zápase s Terezou Martincovou.tenisovaextraliga.cz
Tenisté Prostějova a pražské Sparty se přiblížili k postupu do finále extraligy smíšených týmů, které by si spolu mohli zahrát potřetí za sebou. Zatímco Sparta v pondělí deklasovala v prvním utkání semifinálové skupiny rivala I. ČLTK Praha 8:0, úřadující šampion Prostějov zdolal Přerov 6:3.

Rekordman soutěže Prostějov, jenž útočí na 19. titul, musel při absenci 12. hráčky světa Belindy Bencicové o postup zabojovat. Po vítězství Rebeccy Šrámkové a Lindy Noskové nad Sárou Bejlek držel Přerov po úvodních dvouhrách stav 2:2.

Favorizovanému Prostějovu poté zajistili cenný náskok Vitalij Sačko a Dalibor Svrčina. Rozhodující pátý bod získali ve čtyřhře Jakub Menšík s Igorem Zelenayem. Sedmnáctiletý Menšík uspěl předtím i ve dvouhře, kde porazil Pavla Nejedlého.

Sparta rozhodla o triumfu brzy. Nedostižitelný pětibodový náskok vybojovali Barbora Palicová, Michael Vrbenský, Peter Gojowczyk, Zsombor Piros a Petra Kvitová, která porazila ve šlágru Terezu Martincovou 6:1, 6:4. Jednoznačné vítězství korunovali Alex Molčan a ve čtyřhrách Lucie Havlíčková s Dominikou Šalkovou a Antonín Bolardt s Vrbenským.

Druhé zápasy čekají Prostějov a Spartu ve středu. Sparta bude hrát s RPM Spoje Praha, Prostějov vyzve Jihlavu. V případě výher se oba týmy utkají ve finále 16. prosince v Říčanech u Prahy.