Real si v Maroku zahraje o další trofej. Al Ahly našlo přemožitele po více než pěti měsících

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Real si v Maroku zahraje o další trofej. Al Ahly našlo přemožitele po více než pěti měsících

Real Madrid si vystřílel finále.
Real Madrid si vystřílel finále.AFP
Hráči Realu Madrid splnili v semifinále mistrovství světa klubů povinnost a porazili Al Ahly 4:1. K postupu do finále zavelel ve 42. minutě úvodním gólem Vinícius Júnior (22), pro nějž to byla už 50. trefa v dresu Bílého baletu. Na jeho zásah navázal ve druhém dějství vítěznou brankou Federico Valverde (24), který se v novém roce prosadil poprvé. Egyptský zástupce tak i přes sympatický výkon poprvé od srpna padl a zahraje si pouze duel o třetí místo.

Hned od úvodních minut bylo jasné, že egyptský zástupce nastupoval do utkání s jasným plánem bránit v hlubokém bloku a hrozit z protiútoků. Bílý balet ovšem po ztrátách příliš nepresoval, a tak si i hráči v červených dresech nějakou dobu užívali míče na svých kopačkách. A právě Al Ahly mělo ve 27. minutě první velkou příležitost, Mohamed Abdelmonem však na úrovni penalty hlavičkou přestřelil madridskou branku.

Jen o pár chvil později zazvonila na druhé straně tyč, kterou trefil po skvělé individuální akci Rodrygo. Po půlhodině hry protáhl Andrije Lunina záložník Hussein El Shahat. Nakonec ovšem jako první udeřili Los Blancos, Vinícius Júnior využil chyby Mahmouda Metwalyho a následným lobem překonal egyptského brankáře.

Utkání Al Ahly – Real Madrid 1:4

Do druhého dějství nastoupili hráči ve fialových dresech famózním způsobem a již ve 46. minutě se radovali ze druhé vstřelené branky. Tentokrát se prosadil Valverde, který dorazil neúspěšný pokus Rodryga. Lehká komplikace přišla pro Los Blancos po hodině hry, kdy Eduardo Camavinga fauloval v pokutovém území a dovolil Rudým kopat penaltu.

K té se postavil Ali Maaloul a nekompromisně ji proměnil k levé tyči. Pro Real mohlo být ještě hůře, v 78. minutě ale vytasil po rohovém kopu skvělý zákrok Lunin. V závěru měl možnost pojistit vedení Luka Modrič, nařízený pokutový kop mu ovšem zlikvidoval Mohamed El Shenawy. To nakonec Real mrzet nemuselo, jelikož se chvíli nato po nádherné akci prosadil Rodrygo a následně i střídající mladík z Castilly Sergio Arribas.

Z historicky prvního vzájemného střetnutí tak vyšel dle očekávání vítězně Real Madrid. Ten ve finále vyzve 11. února Al-Hilal. Na Al Ahly čeká tentýž den souboj o třetí místo proti Flamengu.

Livesport hráč utkání: Vinícius Júnior (Real Madrid)