Slavia prodala další talent, Samek se na pět let upsal nováčkovi Serie A Lecce

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Slavia prodala další talent, Samek se na pět let upsal nováčkovi Serie A Lecce

Aktualizováno
Takto klub z jihu Apeninského poloostrova uvítal Daniela Samka.
Takto klub z jihu Apeninského poloostrova uvítal Daniela Samka.Twitter US Lecce
Slávistický mladík Daniel Samek (18) se definitivně vydává sbírat zkušenosti do italského Lecce. Prodej hradeckého odchovance, který do Prahy odešel v roce 2018, přinese Slavii zhruba dva miliony eur (50 milionů korun). Nováček Serie A na Twitteru zveřejnil teenagerovu fotku s klubovou šálou, v sobotu talentovaný teenager úspěšně podstoupil zdravotní prohlídku a podepsal smlouvu na pět let.

Dva týdny před začátkem nového ročníku italské Serie A se Daniel Samek připojuje k nováčkovi z Lecce. Klubu ze slunného jihu Apeninského poloostrova se upsal do roku 2027 a Slavia by kromě dvou milionů eur měla inkasovat i procenta z případného dalšího prodeje. Jako první informaci přinesl italský novinář Nicolò Schira a následně ji potvrdil samotný klub.

Že talentovaný tvořivý záložník nestráví minimálně letošní podzim v Edenu, bylo jasné už delší dobu, když se posledních několik dnů připravoval s Mladou Boleslaví. Nyní se však hráč se sedmi starty za reprezentaci do 19 let odebírá do Itálie, kam nedávno směřovaly kroky například ostravských nadějí Samuela Grygara (Inter Milán) a Daniela Maceje (Frosinone).

Podle serveru Transfermarkt se Samek stane nejdražší posilou Lecce mladší 20 let v klubové historii. Celkově má jít o dělený nejvyšší klubový výdaj za 10 let a rovněž dělený sedmý nejdražší příchod vůbec.

Samek v nejvyšší české soutěži debutoval loni v květnu a za sebou má poněkud nevyrovnanou první sezonu coby plnohodnotný člen A-týmu sešívaných. Do ní odstartoval přímo raketově - do konce září si stihl připsat tři góly a dvě asistence, přičemž body sbíral i v těžkých zápasech s Baníkem či Slováckem. Poté však ze sestavy vypadl a od poloviny října si odbyl už jen pět startů v ligovém základu.

"Itálie je pro mě velká výzva. O jejich zájmu jsem věděl už od konce sezony, ale upřímně jsem nevěřil, že by se to mohlo zrealizovat. Jednání ale byla poslední týden velmi intenzivní a nakonec vše dobře dopadlo," uvedl pro slávistický web Samek. "Úplně si asi neuvědomuji, že ve Slavii na delší dobu končím. Ale doufám, že se sem budu vracet a třeba tu jednou mohu ukončit kariéru," dodal.

Lecce v minulém ročníku ovládlo druhou italskou ligu a po dvou sezonách se vrátilo se Serie A. Tamní nejvyšší soutěž hrají z Čechů další dva bývalí slávisté. Dres Verony obléká záložník Antonín Barák (27) a v Turíně působí další reprezentant obránce David Zima (21). Italská liga začne 13. srpna a Lecce na úvod přivítá vicemistra Inter Milán.

"Se Zimičem jsem se bavil hlavně o tom, jak to v Itálii chodí, jací jsou trenéři. David je sice v jiném týmu, ale myslím, že to bude podobné," zmínil Samek.